Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
İzmir'in 15 yeni Gemisi için sözleşme imzalandı
İzmir'de körfezde yolcu taşımak üzere alınacak 15 yeni geminin ihalesine ilişkin sözleşme imzalandı.

Üçkuyular Vapur İskelesi'nde düzenlenen törende, gemilerin inşası sözleşmesi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile ihaleyi kazanan Özata Tersanecilik Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Atasever tarafından imzalandı.

Kocaoğlu, törende yaptığı konuşmada, göreve geldikleri günden itibaren körfeze yönelik çalışmalara hız verdiklerini, Dokuz Eylül Üniversitesi ile yürütülen 6 yıllık çalışmada, bilimsel temelli projeler geliştirildiğini, ilk ihaleye çıktıklarında çelik ve alüminyum gemi üreten lobi ve bazı çevreler tarafından ''bombardımana tutulduklarını ve adrese teslim ihale yapmakla'' eleştirildiklerini kaydetti.

Eleştiriler sonucu ihalenin iptal edildiğini, bu süreçte yaptıkları incelemelerde, kendilerini eleştirenlerin haklı gerekçeleri bulunmadığına bir kez daha emin olduklarını ve ikinci kez ihaleye çıktıklarını anlatan Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Biz bilimi, aklı rehber almışız. İhaleyi 37 yıldır bu işi yapan yerli bir firma aldı. Kullanılan hammadde dünyada 9 ülkede üretiliyor ve bunlardan biri de Türkiye. İşçiliği tamamen yerli. Karbon kompozit gemiler, Türkiye'de gemi inşası sektöründe çıtayı çok yükseltecek. Bu malzeme ile yapılan gemilerin ömrü çelik gemilere oranla 2 kat fazla, bakım maliyetleri de çok daha düşük. İhaleyi yerli bir firmanın kazanmasıyla, iddia edildiği gibi 'adrese teslim' ihale yapmadığımız gün yüzüne çıktı.''

Yapılan tartışmanın İzmir'e 7-8 ay kaybettirdiğini, ancak sonucu değiştirmediğini ifade eden Kocaoğlu, İzmir'de kararların demokratik katılım ile alındığını, zaman kaybı ve kimi zorluklar olsa da nihayetinde en iyi sonuca ulaşıldığını belirtti.

Kentin yararına olması koşuluyla, her türlü projeye destek vereceklerini de söyleyen Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Biz kaynakların amacı dışında kullanılmasına karşıyız. Kamusal alanların yok edilmesine karşıyız. Planlı hareket ediyoruz. Bu gemilerin 117 milyon avroluk maliyetini kendi kaynaklarımızdan ödeyeceğiz. 8 yılda çöp hariç tüm altyapı sorunları çözüldü. Bizim belediyecilik anlayışımızda 'istemezükçülük' yok ama kamu alanlarını peşkeş çekmek de yok.''

Kocaoğlu, İzmir'de stat konusunda süren tartışmalara anlam veremediğini, kendilerinin Örnekköy'e stat yapımına talip olduklarını 1.5 yıl önce belirtmelerine karşın, hala stadı yapacak birilerinin aranmasını anlamakta zorlandığını kaydetti.

Özata Tersanecilik Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Atasever de, 38 metre boy ve 11 metre sahip olacak gemilerden 13'ünün 18 knot, 2'sinin ise 30 knot hıza sahip olacağını, gemilerin yüksek hızlarına rağmen, Körfez'de yüksek dalga yaratmayacak şekilde tasarlandıklarını söyledi.

Atasever, gemilerin modern, hızlı ve kullanışlı olmalarının yanı sıra, çevreci özellikleri ve düşük işletme, bakım maliyetleriyle dikkati çekeceğini ifade ederek, karbon kompozit malzemenin çelikten 4 kat sağlam, buna karşın 8 kat hafif olduğunu anlattı.

İmza törenine İzmir'deki oda ve siyasi partilerin temsilcileri, CHP İzmir milletvekilleri Mustafa Moroğlu ve Hülya Güven'in de aralarında bulunduğu davetliler katıldı.

Haber7

Eklenme tarihi: 18.06.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ANKA Denizcilik
 BERGEN Denizcilik
 İZMİR DENİZ NAKLİ..
 GOODHOPE Shipping
 MEGASTAR Daily Bo..
 ÖZKIRAÇ Ltd.
 EUROTRADE
 CEM Shipping
 GENÇ Denizcilik
 GMARİN
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim