Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Doğuş grubu Yunanistan’da 4 Marina birden aldı
Akdeniz ve Ege’den başlayarak Kuzey Dalmaçya’ya uzanan bir marina ağına sahip olmayı planlayan Doğuş Grubu, Yunanistan’da dört tane marina aldı. Doğuş Grubu CEO’su Hüsnü Akhan, Yunanistan’da devletin normalde asla satmayacağı varlıkları görücüye çıkardığını belirterek, “Her kriz bir fırsattır” diyor...

Doğuş Holding CEO’su Hüsnü Akhan, Milliyet gazetesi’nden Songül Hatısaru ‘nun sorularını yanıtladı.

İSPARK İstanbul’da marina işine başladı. Siz de ilgiliydiniz bu konuyla...

İSPARK ihalesi sadece inşaata yönelikti. Biz işletmeye talip olduk. Şu anki ihale şartları buna uymayınca ihaleye girmedik. Türkiye’de üç marinanın sahibi ve işleticisiyiz. Umut ediyorum bir iki ay içinde dördüncü marina olarak Dalaman marinanın inşasına başlayacağız. Hırvatistan’da üç marinamız var. Yunanistan’da dört marinanın alımı için sözleşme yaptık. Onay için Yunanistan Turizm Bakanlığı’na başvurduk. Tahmin ediyorum birkaç hafta içinde onayları çıkacak.

Yunanistan’da fırsat çok değil mi?

Fırsat var ama bu ortam doğmadan da biz planlamamızı yapmıştık. Akdeniz ve Ege’den başlayarak Kuzey Dalmaçya’ya kadar oluşan hatta bir marina networkü oluşturmak istiyoruz. Yunanistan’daki marinalar bizim için stratejik olarak çok önemliydi. Hırvatistan dışında, başta Yunanistan olmak üzere Doğu Akdeniz’deki yat trafiğini şekillendiren ana ülkelerde de yatırım fırsatları ile ilgileniyoruz.

Yunanistan’daki marinalarımız Atina, Corfu Adası, Lefkas Adası ve Peloponnese’de olacak. Bu marinaların toplam bağlama kapasitesi 3 bin 755. Böylece Yunanistan’daki marinalarımızın kapasitesi Türkiye’deki toplam kapasitemizin yüzde 50’sinden fazla olacak. Türkiye’de şu anda 2 bin 406, Hırvatistan’da da 2 bin 430 bağlama kapasitemiz var.

Ucuza mı aldınız? Ne kadarlık bir yatırım bu? Başka şeyler de bakıyor musunuz?

Alım bedeli ve marinalara yapacağımız yatırımları da kattığınızda yaklaşık 20 milyon euro tutarında. Yunanistan’da fırsat var. Her kriz bir fırsat yaratıyor. Bu kriz sonsuza dek sürmeyecek. Yunanistan hükümeti 50 milyar euro tutarında varlığı özelleştirme kanalıyla uluslararası ihaleye açma konusunda bir karar aldı.

Neler var o listede?

Benzin istasyonu, ulusal piyango şirketi, oteller, marinalar, alışveriş merkezleri, devletin çeşitli şirketlerdeki hisseleri, turizm amaçlı büyük arsalara kadar muazzam bir satış listesi var. Böyle bir kriz olmasaydı bu aktiflerin satışı hiçbir zaman gündeme gelmeyecekti.

Başka aktiflere de bakacak mısınız?

Bakıyoruz, belli aktifler için daha detay bilgiler istedik. Hizmet sektörüne bakacağız mesela. Biz marinaları sadece tekne bağlanan yerler olarak görmüyoruz.
Marinanın içinde bulunduğu kentin sosyal yaşamına bir hareket getirmesini arzu ediyoruz. Bu da marinanın yanında yat kulübü, alışveriş üniteleri, beach clup ve otellerle sağlanabiliyor.

Doğuş Holding’in atılımları Yunanistan’da da duyulmuş anlaşılan! Size nasıl geliyor bu listeler?

Hükümetin yetkilendirdiği yatırım bankaları var. Onlar potansiyel yatırımcıları dolaşıyorlar. O kapsamda bize de geldiler. Eminim ki, Avrupa’daki diğer yatırımcılara da gitmişlerdir. Bize iki saatlik sunum yaptılar. Ferit Bey ve üç yönetici arkadaşımızla dinledik. Listeyi verdiler. Değerlendirip bakacağız, dedik.

Milliyet (Songül Hatısaru)


Eklenme tarihi: 18.06.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ELİT Denizcilik S..
 MUMCUOGLU Gemicil..
 GOODHOPE Shipping
 BKT RoRo İşl. A.Ş..
 KURŞUN Denizcilik..
 SUNSAİL
 ATLANTİS Deniz Na..
 SANBER Denizcilik..
 AVŞA Denizcilik İ..
 ERS Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim