Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Deniz kirliliğine mavi kartla yakın takip
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı denizlerde kirliliğin önüne geçmek amacıyla Antalya'da da mavi kart uygulamasına başlayacak.

Bakanlık, Antalya’da 14 ayrı noktada atık alım tesisi ve 2 bin adet Mavi kartı teknelere dağıtacak. Daha önce Muğla’da 9 bin 500 tekne ve sürekli tur yapan 4 bin 500 tekneye ‘mavi kart’ dağıtılmış, uygulamayla sezon içinde toplanan atık oranı yüzde 60 artmıştı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, deniz kirliliğinin önüne geçmek denize yasadışı çöp boşaltılmasının önüne geçmek için başlattığı ‘mavi kart' uygulamasına hızla devam ediyor. Uygulamayla gemi atıklarının etkin yönetimi ve takibi online izlenebiliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Bu yılın sonuna kadar gezinti teknelerinin tamamının mavi kart sistemine alınmasıyla birlikte atık toplama oranının yüzde 90 artması bekleniyor." dedi.

Mavi Kart Elektronik Atık Takip Sistemi ile ne kadar atık oluştuğu, hangi kıyı tesisine verildiği, ne şekilde bertaraf edildiğinin elektronik olarak web ortamında online olarak izlenebiliyor. Bu sistemle yat ve diğer teknelerdeki sintine, pis su ve çöplerin denize yasadışı boşaltılması önlenmiş oluyor.

Bakan Bayraktar, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, uygulamanın kapsamlı ve başarılı bir şekilde sürdürüldüğünü belirterek, "Küçük deniz araçları için geliştirilen mavi kart uygulaması, gemi atıklarının etkin yönetimi ve takibini sağlamak amacıyla gemilerin atıklarını online bildirmesi ve atık kabul tesislerince alınan atıkların bertaraf tesisine kadar online takibini sağlayan önemli bir çevre atılımı olma özelliği taşımaktadır." ifadelerini kullandı.

Bakanlık daha önce Muğla’da 9 bin 500 tekne ve sürekli tur yapan 4 bin 500 tekneye ‘mavi kart’ dağıtmıştı. Uygulamayla sezon içinde toplanan atık oranı yüzde 60 artış göstermişti. Mavi Kart uygulamasından önce yıllık atıksu miktarı 62 milyon 832 bin 65 metreküp iken, mavi kart uygulamasının hız kazandığı 2011 yılında bir yıllık dönemde toplanan atıksu miktarı 184 milyon 704 bin 553 metreküpe çıktı.

Haberdar

Eklenme tarihi: 28.06.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 OCEAN Shipping Ap..
 VİLLA Denizcilik ..
 IDE Yachting
 ELİT Denizcilik S..
 SERAKİ Turizm Ltd..
 NİSA Uluslararsi ..
 MEGAMAR Denizcili..
 NACİ SELİMOĞLU De..
 MP Uluslararası G..
 ÖZDADAYLILAR deni..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim