Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Nautilus'a görev verildi
Titanic'i bulan gemi Nautilus’a Suriye tarafından düşürülen ve kayıp olan Türk jeti ve Pilotlarımızı arama görevi verildi.

Suriye tarafından Akdeniz’de düşürülen Türk keşif uçağında bulunan pilotları bulmak için ABD’nin ünlü araştırma gemisi Nautilus’a görev verildi. Nautilus, bugün yola çıkarak, 2.5 gün sonra bölgede olacak ve arama kurtarma çalışmalarına başlayacak.

Suriye’nin vurduğu RF-4 keşif uçağında bulanan pilotlar Yüzbaşı Gökhan Ertan ve Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy’u arama çalışmaları sürüyor. Bu çerçevede İstanbul Haydarpaşa’da demirli bulunan ABD’nin ünlü araştırma gemisi Nautilus, arama çalışmalarına katılması için görevlendirildi. Türkiye’de Bodrum ve Karya Bölgesi, Kültür, Sanat ve Tanıtma Vakfı (BOSAV) ile ortaklaşa bilimsel araştırmalar yapan, 11 milyon dolar değerinde, 65 metre uzunluğunda, 10 metre genişliğinde ve bilim adamları ile 36 mürettebatın bulunduğu dünyanın en ünlü araştırma gemisinin, 4 gündür süren hazırlıklarını tamamladığı ve bugün ilerleyen saatlerinde bağlı bulunduğu İstanbul Haydarpaşa Limanı’ndan hareket edeceği belirtildi.

Yaklaşık 3 yıldır Türkiye’de bulunan, Ege ve Akdeniz’deki tarihi batıklar ve bilimsel araştırmalarda Türk üniversite ve vakıflarına destek veren ve Titanik başta olmak üzere Bismark, Lusitania gibi bir çok tarihi gemileri bulan Dr. Robert Ballard’ın başkanlığını yaptığı Amerikan Deniz Araştırma Vakfı bünyesindeki Naitulus araştırma gemisinin, düşen savaş uçağını görüntülemek, gerekirse çıkarılışında yardımcı olmak için bölgeye gitmesine karar verildi.

Araştırma gemisinin Türkiye’deki sorumlusu ve BOSAV Başkanı kaptan Tufan Turanlı, yarın Bodrum açıklarından geçecek olan Nautilus’a bir sahil güvenlik botu ile giderek bineceğini ve araştırmalara katılacağını belirtti. Tufanlı, "ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Vakıf Başkanı Dr. Robert Ballard ile görüşerek, Nautilus’un Türkiye’ye yardımcı olması için her türlü hazırlığı yapmasını istemişti. Biz de gerekli hazırlıkları tamamladık. Türk Dışişleri Bakanlığı’nın talimatı ile yola çıkıyoruz. Gemide araştırma görevlilerinin yanısıra askeri yetkililer ve Dışişleri Bakanlığı temsilcileri ile bilim adamları da yer alacak, Bugünden itibaren 2.5 gün içerisinde bölgede olup çalışmalara başlayacağız. Allahın izniyle hem uçağımızı hem de pilotlarımızı bulmak istiyoruz" dedi.
GazeteVatan

*******************************
KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERİMİZ:
Nautilus gemisi görev bekliyor


Eklenme tarihi: 29.06.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KURUOĞLU Denizcil..
 TEKNOMARİN Denizi..
 GRUP İSTANBUL
 RECA MARMARA Nak...
 ADAFARM Su Ürünle..
 UMAR Denizcilik S..
 DENSA TANKER İşl...
 RAYBEN Denizcilik..
 INKA Crew Managem..
 GÜLTER Denizcilik..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim