Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Mersin'e ilk kurvaziyer gemisi 28 Ağustos’ta geliyor
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerefattin Aşut, 28 Ağustos’ta ilk kurvaziyer gemisi Club MED 2’in Mersin’e demir atacağını ifade ederek, “Yüzlerce yolcu Mersin sokaklarında gezecek, alışveriş yapacak. Bu özellikle Mersin esnafı için hayati bir konudur” dedi.

Kurvaziyer turizmi ile ilgili yazılı bir değerlendiren Başkan Aşut, MTSO olarak 2006 yılında kurulmasına öncülük ettikleri turizm platformu ile birlikte Mersin’in turizm sektöründe hak ettiği noktaya gelebilmesi için iş birliği ile projeler ürettiklerini söyledi. Büyük dinlerin inanç merkezlerini içinde barındıran ve bakir doğal güzellikler bulunan Mersin için alternatif turizmin en verimli yol olarak ortaya çıktığı ifade eden Aşut, “Tarihi eserler bakımından birçok marka kentten daha zengin olan Mersin, bu potansiyellerini değerlendirebilmek ve kent içinde turizm hareketi sağlayabilmek için kurvaziyer turizme odaklandı. MTSO olarak uluslararası oluşumlardaki etkin konumumuzu kullanarak, 23 ülke, 220’den fazla Ticaret ve Sanayi Odası'nın üye olduğu Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odaları- ASCAME’nin network’unu kullandık. İkinci Akdeniz Liman Kentleri Kongresi'ni Mersin’de düzenleyerek kongreyi Mersin’in kurvaziyer tanıtımı için kullandık” dedi.

İLK KURVAZİYER GEMİSİ 28 AĞUSTOS’TA MERSİN’DE OLACAK

28 Ağustos’ta ilk kurvaziyer gemisi Club MED 2’in Mersin’e demir atacağının altını çizen Aşut, “Yüzlerce yolcu Mersin sokaklarında gezecek, alışveriş yapacak. Bu özellikle Mersin esnafı için hayati bir konudur. Henüz alt yapı olarak da, görsel olarak da kurvaziyer turizme kent olarak hazır olmadığımızı biliyoruz. Dünya turizm firmaları artık yeni ve farklı yerler arıyorlar. Bu fırsatı kaçırmamalı ve en azından turistlerin günü birlik gezeceği noktalarda kentsel tasarıma önem vermeliyiz. Yerel yönetimler bu konuda daha aktif ve daha heyecanlı olmak zorundadır. Neticede bu kentin ticaretini, iş imkanlarını, marka değerini arttıracak bir olaydır. Mersin kent merkezi acilen, bir kentsel dönüşüm olmasa da, bir kentsel tasarıma ihtiyaç duymaktadır” ifadelerini kullandı.

ClubMED’in kurvaziyer güzergahlar sorumlusu Anne Saurat’ı geçen hafta Mersin’de ağırladıklarını değinen Aşut, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Sayın Saurat, Mersin kent merkezi ve Mersin’in doğusu ile batısında bir kaç saat mesafede gezilebilecek yerler ile ilgili bilgi aldı, incelemelerde bulundu. Kendilerine Mersin ile ilgili sağlıktan güvenliğe, yolcu taşımacılığından turizm acentalarımıza kadar her imkanımız ile ilgili bilgiler verdik. Özellikle, Atatürk Evi, Kültür Merkezi ve Müzesine büyük ilgi gösterdiler. Balık pazarı, baharatçılar ve çarşı merkezi ilgilerini çekti. Henüz bu konuda hiçbir hazırlığımız olmamasına rağmen, kent içinde hiçbir kentsel tasarım yapmamamıza rağmen, sayın Saurat ‘eğer planlanan şeyler hayata geçerse Mersin’de turistlerin yapacağı çok şey olduğunu ve potansiyellerin çok olduğunu’ söyledi.”

KURVAZİYER GEMİLERİ MERSİN’DEN ALIM YAPMAK İSTİYOR

Kurvaziyer gemilerinin ciddi mal alımı yapan gemiler olduğuna vurgu yapan Aşut, “Özellikle Mersin’in taze sebze ve meyve potansiyeli, kaliteli gıda ürünleri ve firmaları CubMED yetkilisinin dikkatini çekmiş ve Mersin’den alım yapabileceklerini ifade etmişlerdir. Bundan dolayı, Mersin olarak en küçük esnafımızdan büyük alışveriş merkezlerine, yerel yönetimlerden sokaktaki vatandaşa kadar kurvaziyer turizmin kentin turizm noktasında çıkış yolu olduğunu görmeliyiz. Esnafımız da kendi çapında hazırlık yapmalıdır. 28 Ağustos Mersin için bir sınavdır. Gelen yüzlerce turisti Mersinliler olarak güzel karşılamalı ve tanıtımımızı en iyi şekilde yapmalıyız. Dünya, Akdeniz Oyunları'nın Mersin’in düzenlediğini duymalıdır. Yeter ki Mersinliler olarak bunun heyecanını hissedelim” ifadelerini kullandı.

Stargündem

Eklenme tarihi: 08.08.2012




Share |




YORUMLARINIZ


mersin degişiyor
çok güzel olur herkez bu anı bekliyor

Yazan: yusuf salel - 16.08.2012 22:23:23




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GEMAK Şirketler G..
 BÜYÜKHANLI KARDEŞ..
 IEC Denizcilik
 ÖZEL Martı Denizc..
 DENTAŞ Denizcilik
 SALMAKİS Turizm Y..
 UZMAR
 EGE RORO
 MİRAGE Hotel
 CANMAR Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim