Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Bursa belediyesi İDO'ya rakip oluyor
İstanbul Deniz Otobüsü İşletmesi'nin (İDO) tepkilere neden olan fiyat uygulamaları nedeniyle gündeme gelen Bursa'dan İstanbul'a deniz otobüsü seferlerinin düzenlenmesiyle ilgili önemli bir adım daha atıldı. İstanbul Kabataş iskelesinin kullanılmasına ilişkin iskele hizmeti sözleşmesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait Şehirhatları A.Ş. ile Burulaş arasında imzalandı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Parti'li Recep Altepe, Mudanya- Kabataş arasında yolcu taşımalarına resmi bir engel kalmadığını belirterek, kısa zamanda gemileri de alıp, seferleri başlatmayı hedeflediklerini söyledi.

İDO'nun özelleştirmeden sonra uyguladığı esnek fiyat tarifesinin tepkilere neden olması üzerine, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından gündeme getirilen alternatif bir ulaşım sistemi konusunda önemli bir engel daha aşıldı. İstanbul'da kullanabilecekleri bir iskele belirlemek için bir süredir İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait İstanbul Şehirhatları Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile görüşmelerini sürdüren Burulaş, sonuca ulaştı. İstanbul Kabataş iskelesinin Burulaş'a ait gemiler tarafından kullanılmasına ilişkin iskele hizmeti sözleşmesi, Şehirhatları A.Ş. Genel Müdürü Süleyman Genç ile Burulaş Genel Müdürü Levent Fidansoy arasında imzalandı. İmzalanan bu sözleşme ile Mudanya– Kabataş arasında yolcu taşınmasına yönelik hiçbir engel kalmazken, Burulaş'ın çalıştıracağı gemilere Kabataş iskelesinde iskele ve yolcu hizmetleri Şehirhatları A.Ş. tarafından verilecek.

GEMİ ARANIYOR

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İstanbul Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nce de onaylanan bu sözleşmenin ardından iskele konusunda bir sorun kalmadığını, artık sadece gemi alma olayına odaklandıklarını söyledi. Dünya piyasalarında gemi arayışlarını başlattıklarını dile getiren Başkan Altepe, alacakları 3 gemiden 2'sinin yeni olacağını, Bursa'ya yakışır bir yolcu taşıma hizmeti vermeyi amaçladıklarını kaydetti. Bursa– İstanbul arasında alternatif bir deniz ulaşım sistemini gündeme getirdikleri ilk günden bu yana Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım şirketi Burulaş tarafından yoğun bir çalışma sergilendiğini kaydeden Başkan Altepe şöyle dedi:

"Deniz ulaşımına iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz. Bu konuda da örnek bir sistem oluşturup, en uygun fiyatlarla en kaliteli hizmeti halkımıza vermeyi hedefliyoruz. Kısa zamanda gemilerimizi alıp, seferleri başlatmak istiyoruz. Bu konunun tek kazananı halkımız olacak."

Haberler.com

Eklenme tarihi: 10.08.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DOJİ Denizcilik
 TURGUT OKAN Deniz..
 DENSAN Denizcilik
 MİLENYUM Denizcil..
 AYNACI Denizcilik
 ATLAS GRUP Denizc..
 GENÇ Denizcilik
 ORUÇOĞLU Yacht & ..
 BOCA Denizcilik v..
 ARIF KALKAVAN
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim