Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Minik Arda, babasını yine korsanlara gönderecek
Somalili korsanların kaçırdığı gemide 16 ay rehin tutulduktan sonra, serbest bırakılan denizci Mustafa Arıcıoğlu, ailesini geçindirmek için yeniden gemilerde çalışacağını söyledi.



Somalili korsanların kaçırdığı gemide 16 ay rehin tutulduktan sonra, 7 ay önce özgürlüğüne kavuşan denizci Mustafa Arıcıoğlu, kendisine verilen iş sözleri tutulmayınca, ailesini geçindirmek için yeniden gemilerde çalışacağını söyledi. Kendisi rehin tutulurken doğan oğlu Arda'yı ancak 13 aylıkken görebilen, yaşadığı psikolojik sorunlardan destekle kurtulan Arıcıoğlu'nun, şimdi korsanların bulunduğu Somali açıkları üzerinden sefer yapan gemilerde çalışıp, oğlu Arda ve büyük acılar çeken eşi Aysel Arıcıoğlu'ndan yine uzakta kalacak.

Yunan armatöre ait olan ve iflas eden Firo Ventures firmanın son gemisi 'Olig B', hurdaya ayrılınca söküm işlemleri için 2010 yılının Ağustos ayında Mısır'dan Hindistan'a doğru yola çıktı. Gemi, Somali açıklarından geçtiği sırada korsanlar tarafından kaçırıldı. 15 Gürcü mürettabat ile birlikte Fuat Özçelik, Yakup Öztürk ve Mustafa Arıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu gemiyi kaçıran korsanlar, 15 milyon Euro fidye istedi. Şirketin fidye ödemeye yanaşmaması üzerine denizciler, korsanlar tarafından rehin tutuldu. Aradan geçen 16 ay sonrasında da ailelerin mücaledesi ile harekete geçen şirket sahipleri, fidyeyi ödedi. Türkiye ve Gürcistan'ın girişimleriyle, üç Türk gemici ile 15 Gürcü, geçen Ocak ayında kurtarıldı. Denizin ortasında 16 ay süren dehşet ve esaretin ardından kurtarılan gemiciler, başka bir gemiye aktarıldıktan sonra önce Kenya'ya, ardından da havayoluyla İstanbul'a getirildi.

13 AYLIK OĞLUNA İLK KEZ SARILDI

Türk gemicilerden Mustafa Arıcıoğlu, kendisi korsanların elinde esir olduğu günlerde dünyaya gelen ve 13 aylık olan oğlu Arda'yı ancak İstanbul'da görebildi ve ilk kez sarılarak hasret giderdi. Mustafa Arıcıoğlu, daha sonra eşi Aysel Arıcıoğlu, büyük oğlu Berke Arıcıoğlu ve Arda ile birlikte memleketleri Mersin'e döndü. Korsanların elinde kaldığı 16 ay boyunca esir hayatı yaşayan, zincire vurulan ve dövülen Arıcıoğlu, yaşadığı şokun etkisiyle psikolojik destek aldı. Aradan geçen 7 ay aylık süre sonrasında da Arıcıoğlu, kurtarılmasının ardından kendisine destek ve iş sözü verdiklerini belirttiği siyasilerle işadamlarının bunu yerine getirmemesi üzerine iş bulamadı.

Artık eşinden ve çocuklarından ayrı kalmak istemeyen Mustafa Arıcıoğlu, çaldığı tüm kapılardan eli boş döndü. Ailesinin giderlerini karşılayamayan ve ekonomik güçlük geçen Mustafa Arıcıoğlu'na, korsanların sıklıkla bulunduğu Somali üzerinden sefer yapan gemilerde çalışıp yine ölümle burun buruna gelmekten, oğlu Arda'dan ve ailesinden uzakta yaşamaktan başka çare kalmadı. Bu seferleri yapan gemilerin acenteleriyle görüştüğünü söyleyen Arıcıoğlu, Türkiye'de kalıp çalışmak için çok direndim ama kimse iş vermedi. Söz verenler de bunu yerine getirmedi. Kimseyi suçlamak istemiyorum. Benim denizcilikten başka çarem kalmadığı için de yine gemilere döneceğim. Eşimden ve iki oğlumdan bir daha ayrı kalmak istemiyorum. Çünkü, 16 ay bir insan gibi yaşamadım. İşkenceden çok onların özlemi en büyük işkence oldu. Ama onların da gelecekleri ve kimseye muhtaç olmaması için bundan başka çarem de kalmadı dedi.Eşinin korsanların elinde kaldığı süre içerisinde kurtarılması için mücadele eden bir yandan da oğlunu dünyaya getirip büyüten Aysel Arıcıoğlu da Artık ondan ayrılıp aynı korkuları bir daha yaşamak istemiyoruz. Lütfen bizlere söz verenler bunu yerine getirsin. Biz kimseden karşılıksız yardım beklimiyoruz sadece emeğimizi vereceğimiz bir iş istiyoruz dedi.
Haberler.com

************************************

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ:

13.01.2012 - Korsanların 16 Ay Rehin tuttuğu Türk Gemiciler eve döndü
10.01.2012 - ‘Olib G’ Gemisindeki 3'ü Türk 18 Personelin 16 aylık esareti sona erdi
10.11.2011 - Saakaşvili’den Erdoğan’a Somalili korsan mektubu
10.09.2011 - 3 Türk Gemici 1 yıldır Korsanların elinde
18.08.2011 - 3 Türk Gemici 1 yıl'dır Somalili korsanların elinde
10.08.2011 - Somalili korsanların kaçırdığı 3 Türk 11 aydır rehin!
22.04.2011 - Türk gemiciler 8 aydır Korsanların elinde rehin!


Eklenme tarihi: 24.08.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DOĞRU Denizcilik
 DENİZ Destek
 DENİZ-AY Denizcil..
 TRANSATLANTIK Den..
 RASİM KAPTAN 1 Ge..
 GÜLHAN Denizcilik
 ATAK Holding
 ORSA Tanker İşlet..
 MİRAGE Hotel
 KOÇLAR Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim