Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Didim'de ''Gemi Maketleri'' sergisi açıldı
D-Marin Didim Marina Yat Kulübü'nde, Ertuğrul Batı'nın inşa ettiği gemi maketlerinden oluşan serginin açılışına Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu ve eşi Zeynep Emiroğlu, D-Marin Didim Marina Müdürü Can Polat ile yatçılar ve vatandaşlar katıldı.

D-Marin Didim Marina Müdürü Can Polat, sosyal etkinlikler çerçevesinde daha önce bir resim sergisi açtıklarını, buna şimdi de gemi maketleri sergisini eklediklerini söyledi.

Serginin, yatçılara, Didimlilere ve marinaya gelen herkese açık olduğunu kaydeden Polat, "Tekneleri hep denizde görüyoruz. Bir de karada gösterelim istedik ve gemi maketleri yapan Ertuğrul Batı'nın gemi maketleri sergisini D-Marin Didim'de halkımızla buluşturduk. Burada çok değerli, büyük emekler sarf edilmiş çalışmalar var. Herkese bu sergiyi görmelerini tavsiye ediyorum. Umarım gemi maketçiliğine merak artar" dedi.

Sergiyi gezen ve gemi maketçisi Ertuğrul Batı'dan çalışmalar hakkında bilgiler alan Kaymakam Ersin Emiroğlu ise insanın hedefi olmasının önemini vurgulayarak, hobiden yola çıkıp, kadırga, saltanat kayığı ve uluslararası önemli gemilerin maketi yapmak için büyük emekler sarf eden Ertuğrul Batı'yı kutladı.

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yaşayan Ertuğrul Batı da (71) 43 yıl eczacı kalfası olarak çalıştıktan sonra emekli olduğunu ve 2006 yılında gördüğü bir plan sayesinde hobi olarak gemi maketleri yapmaya başladığını belirtti.

Evinin bir odasını atölyeye dönüştürdüğünü ve ilk olarak çektirme gemi maketi yaptığını ifade eden Batı, "Çektirme gemisinin akabinde Sinop Sandalı'nı yaptıktan sonra diğer gemileri yapmaya başladım. Bugüne kadar yaklaşık 27 tane gemi yaptım ve çalışmalarımın tamamı el emeğine dayalı" dedi.

Sergide, Ertuğrul Batı'nın en büyüğü 1,20 metre uzunluğunda, 1,10 metre yüksekliğinde olan "Galeone Veneto" gemisi maketinin de yer aldığı maketleri sergileniyor.

Sondakika

Eklenme tarihi: 05.09.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ALFA SİSMİK Deniz..
 DESAS A.Ş.
 GRUP Asm
 ORIENT Shipping C..
 GİRİT Yatcilik
 BİLGİLİ Denizcili..
 SİMPLYDİVİNG
 HİLAY Denizcilik ..
 SAN-MAR Denizcili..
 ŞAHPET Denizcilik..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim