Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Beşiktaş tersanesi Rus petrol devi için çalışacak
Palmali Holding ve Beşiktaş Tersanesi 120 milyon dolarlık, 3 adet petrol platformu hizmet gemisi inşası konusunda işbirliği yapacak.

Azeri iş adamı Mübariz Mansimov'a ait Palmali Holding ile işadamı İhsan Kalkavan'a ait Beşiktaş Tersanesi, 120 milyon dolarlık, 3 adet petrol platformu hizmet gemisi inşası konusunda işbirliğine gidecek, Palmali Holding, Beşiktaş Tersanesi'nde 3 adet özel maksatlı petrol platformu hizmet gemisi inşa edecek.

İşbirliğine ilişkin imzaların atıldığı toplantıda verilen bilgiye göre, proje 2013 yılı başında başlayacak, 2014 yılında Beşiktaş Tersanesi tarafından Palmali Holding'e teslim edilecek 3 gemilik yeni anlaşmanın toplam yatırım bedeli yaklaşık 120 milyon dolar olacak.

İnşaa edilecek petrol platformu hizmet gemileri Palmali Holding tarafından Rus petrol sirketi Lukoil'e uzun süreli bir anlaşma ile kiralanacak. Söz konusu gemilerin Lukoil tarafından Kuzey Hazar Denizi'nde 2005 yılında bulunan ve 2020 yılına kadar en az 16 milyon ton petrol üretmesi ön görülen Yuri Kachirgin, Filanovsky off-shore kuyularında kullanılması planlanıyor.

Toplantıda, Beşiktaş Tersanesi ve Palmali Holding 2012 yılının Mart ayında, yine aynı petrol havzasındaki petrol platformlarını inşa edecek T-şekilli çok maksatlı ve vinçli inşaat barcının yapımı için anlaştığı bilgisi verildi.

49,4 milyon dolarlık bu gemi inşa projesi çerçevesinde barcın Palmali Holding'e tesliminin 15 Ekim 2012'de gerçekleşmesi planlanıyor.

Türk gemi inşaa sektörüne 1 milyar dolara yaklaşan teşvikte bulunduk

Toplantıda söz alan Beşiktaş Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Kalkavan, Palmali Holding'in dünyanın en büyük taşıma şirketlerinden biri olduğunu belirterek, 'Rusya'nın ve Azebaycan'ın ihraç yüklerinin yüzde 50'sinin üzerinde,kimi ürünlerde, petrol ürünlerinde yüzde 100'ünü yapan bir şirket. Bugün Rusya'nın ihraç yüklerini taşıyan gemiler Türkiye'de yapılıyor. Biz Hazar Denizi'nde çalışacak platform hizmet gemileri inşa anlaşması yapacağız' diye konuştu.

Palmali Grup 1. Başkan Yardımcısı Marif Mansimov ise, 'Bugün imzalanacak anlaşmayı Rusya, Azerbaycan ve Türkiye ilişkilerinin gelişimi yolunda bir araç olarak görüyorum. Bu henüz başlangıç. Gemileri eskiden Rusya ile yapıyorduk, artık Türkiye ile yapıyoruz' dedi.

Palmali Grup CEO'su Alaattin Aykaç ise, 'Son bir kaç yılda Türk gemi inşaatı sektörüne grup olarak 1 milyar dolara yaklaşan yatırımlarla teşvikte bulunduk' dedi.

Rus ve Azeri petrollerinin denizyolu ile taşınmasında önemli bir paya sahip

Bu arada, Palmali Holding'in sahip olduğu 150 adet petrol tankeri ile Rus ve Azeri petrollerinin denizyolu ile taşınmasında çok önemli bir paya sahip olduğu ifade edildi.

Palmali Holding, son 3 senede Yalova'da kurulu Beşiktaş Tersanesi'nde toplam 6 adet tanker ve 1 adet çok özel nitelikli petrol platformu inşa gemisi yaptı.

Senede 150 gemi tamir, 10 gemi inşa kapasitesine sahip ve 130 bin metrekare alana kurulu olan Beşiktaş Tersanesi'nde 1200 kişinin çalıştığı da dile getirildi.

StarGazete

Eklenme tarihi: 14.09.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SAAT VE SAAT
 ÇANAKKALE Liman İ..
 MUMCUOGLU Gemicil..
 HACIBABA Ltd. Şti..
 ATLAS Gemicilik v..
 VİLLA Denizcilik ..
 HABAŞ Petrol Ürün..
 KOCAELİ Denizcili..
 HACI ŞABAN ZORER ..
 HİCRİ ERCİLİ Deni..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim