Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
23 Nisan 2024
Haber
Anket
Armatör ''Murat Kalkavan'' intihar etti
Türkiye'nin en büyük armatörlerinden iş adamı Murat Kalkavan, Bebek'teki evinde ölü bulundu. Bir dönem 10'dan fazla büyük gemiye sahip olan ve Türkiye'nin sayılı zenginleri arasında yer alan Kalkavan yalnız yaşıyordu ve mali problem yaşadığı biliniyordu. Kalkavan'ın bıraktığı notta, "Edirnekapı'ya taşınıyorum" yazdığı belirtildi.



63 yaşındaki işadamı, sabah tek başına yaşadığı eve gelen hizmetçisi tarafından başına tabancayla ateş edilmiş halde kanlar içinde bulundu. Hizmetçinin ihbarı ile olay yerine gelen sağlık ve polis ekiplerinin yaptığı incelemede Murat Kalkavan’ın öldüğü anlaşıldı.

Polis, tabancanın bir kez ateşlendiğini ve olayın dün akşam meydana geldiğini belirledi. Murat Kalkavan’ın intihar ettiği ancak her ihtimale karşı incelemelerin sürdüğü belirtildi.

Yaşamına son veren ve denizcilik sektörünün bilinen isimlerinden Fevzi Kalkavan'ın oğlu olan Murat Kalkavan Türkiye'nin en büyük armatörlerinden biriydi. İki çocuk babası olan Kalkavan'ın mali sıkıntı içinde olduğu ifade ediliyor.

Rizeli olan Murat Kalkavan'ın ailesinin, denizcilik sektörünün bilinen ailesi Kalkavanlar ile akrabalıkları bulunuyor.

İHSAN KALKAVAN: "BABALARIMIZ AMCA ÇOCUĞUYDU"

İşadamı İhsan Kalkavan, haberi yeni aldıklarını söyleyerek "Murat'ın babası ile benim babam amca çocuklarıydı. Türkiye'nin en büyük armatörlerinden biriydi." dedi.

Olayın duyulmasının ardından Murat Kalkavan’ın yakınlarından bazıları eve gelerek polisten bilgi aldı. Çevredekiler, iki çocuk babası Murat Kalkavan’ın uzun yıllar önce eşinden boşandığını ve yalnız yaşadığını söyledi.

'EDİRNEKAPI'YA TAŞINIYORUM'

Dayısının oğlu ve ilk evliliklerinden bacanak olduklarını söyleyen işadamı Tekin Can, "Kişisel sorunları vardı. Çok alkol kullanıyordu. Sorunları ekonomiyle alakalı değildi. Bir dönem Türkiye’nin ilk 10 zengini arasındaydı. 10-15 tane gemisi vardı. Ama zamanla işleri bozuldu. Ancak bununla ilgili bir sorunu yoktu.

Dün akşam telefonla konuştuk. Sıkıntılıydı. Yanıma çağırdım ama gelmedi. 'Beni yarın Edirnekapı’ya götürürsünüz’ dedi. Polis, cinayet ihtimalini de değerlendirip araştırma yapıyor ama intihar etti. Belliydi bu. Onu biz kurtaramadık" dedi.

Can, Kalkavan'ın yanında "Bulduğunuzda yaşıyorsam, hastaneye götürmeyin” yazılı bir not bulduklarını ve dün akşam kendisine “Edirnekapı'ya taşınacağım” dediğini de sözlerine ekledi.

İKİNCİ KEZ EVLENDİ

Tekin Can, Kalkavan’ın 10 yıl önce ilk eşinden boşandığını ve bir çocuğu olduğunu belirterek, "Bacanaktık, ikimizde ilk eşimizden boşandık. Murat Kalkavan ikinci evliliğini Rusya’da yaptı. Eşi Rus. Ondan da bir çocuğu var" dedi.

Murat Kalkavan, dört yıl kadar önce suya yeni indirilen bir gemisine kızı Ceyla'nın adından esinlenerek "Ceyla K" ismini vermişti.

Kalkavan'ın cenazesi Olay Yeri İnceleme Ekibi'nin, çalışmalarının ardından, Adli Tıp Kurumuna götürüldü.
Hürriyet

*****************

Daha önce Denizcilik sektörü işadamlarından Turgut Okan ve Hayati Kamhi de ekonomik sorunlarından dolayı intihar ederek hayatlarına son vermişti.

Merhum için Allah’tan rahmet, yakınları ve Denizcilik camiasına başsağlığı dileriz.


Eklenme tarihi: 18.09.2012




Share |




YORUMLARINIZ


Reis
ALLAH RAHMET ETSİN. 1992 de gemisinde calısmıstım.

Yazan: zekai - 20.09.2012 16:55:53


Taziye
ALLAH RAHMET EYLESİN.ÇOK İYİ BİR İNSANDI.1979 YILINDA KENDİLERİNİ TANIDIM.BANA YAPTIĞI İYİLİKLERİ UNUTMAM MÜMKÜN DEĞİL.KABRİ GENİŞ YATTIĞI YER CENNET OLSUN.AİLESİNE VE YAKINLARINA SABIRLAR DİLİYORUM.ALLAH RAHMET ETSİN MEKANI CENNET OLSUN AMİN.
Yazan: recep gülay - 19.09.2012 11:18:52




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BAHRİ Tic. Ltd.
 HDR Denizcilik
 CATONI Deniz İşle..
 MİDSHİP Maritime
 TRIO Denizcilik İ..
 CİHAN Gemi Elektr..
 DENAŞ Deniz Nakli..
 SELMAR Denizcilik
 GENÇER Denizcilik
 BATU Shipping
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim