Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
BUDO'nun 'Hüdavendigar' gemisi Mudanya'da
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Norveçten alınan 319 yolcu kapasiteli Hüdavendigar isimli deniz otobüsü, Tuzla Tersanesindeki bakımların tamamlanmasının ardından Mudanya Limanına demir attı. Gemiyle ilgili son eksikliklerin giderildiğini belirten Burulaş Genel Müdürü Levent Fidansoy, hat izni alındıktan ve belgeler tamamlandıktan sonra 2 hafta içinde seferlerin başlayabileceğini söyledi.

Özelleştirmenin ardından İDOda yaşanan esnek tarifelerine yönelik olarak artan tepkiler üzerine Bursa ile İstanbul arasında deniz ulaşımını sağlamak amacıyla çalışma başlatan Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Norveçten alınan 319 yolcu kapasiteli Hüdavendigar isimli deniz otobüsü, İstanbul Haydarpaşa Liman İşletmesindeki gümrük kontrollerinin ardından Tuzla Tersanesinde bakıma alınmıştı. Boya ve bakım işlemleri de tamamlanan gemi, Mudanya Limanına demirledi. Hüdavendigar gemisini Mudanya'ya yanaştırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Burulaş Genel Müdürü Levent Fidansoy, birkaç işlemden sonra gemiyle ilgili eksikliklerin tamamlanmış olacağını kaydetti. Geminin ithalatını Haydarpaşa'dan gerçekleştirdiklerini ve Tuzla'da bakıma aldıklarını ifade eden Fidansoy, "Geminin altı ve üstü tamamen boyama işleminden geçirildi. Gövdesinin alt kısmı, Burulaş'ın vagonlarında olduğu gibi yeşil renkte. Üst kısmı ise beyaz renkte. Bugün ya da yarın gemiye, Büyükşehir Belediyesi-Burulaş ve BUDO'nun yazıları yazılacak" dedi. Gemide seyir güvenliğiyle ilgili eksikliklerinin bulunduğunu ve eksiklikleri hızla tamamladıklarını belirten Fidansoy, "Can simitleri takılı değildi, bakımdan geliyorlar. Onlar da tamamlandıktan sonra gemiyle ilgili eksiklikler tamamen giderilmiş olacak" diye konuştu.

Deniz seferleri yapmanın formalite gerektiren bir iş olduğunu, özellikle yeni şirket kurulduktan sonra çok sayıda yerden izin alınması gerektiğini ifade eden Fidansoy, bunlarla ilgili çalışmalar yaptıklarını, 4 ayrı danışman şirketin BUDO için belgeler hazırladığını belirtti. İskele binalarının da tamamlanmak üzere olduğunu, Mudanya İskelesi'nde turnikelerin takıldığını belirten Fidansoy, İstanbul'da bulunan başka bir ekibin de Kabataş İskelesi'nde çalışmaları hızlandırdığını vurguladı. Herşey tamamlandığında internet üzerinden bilet almanın mümkün olacağını kaydeden Fidansoy, "Çok modern bir işletme olacak. 2 hafta içerisinde herhangi bir eksiğimiz kalmayacak. Hat izni aldıktan ve belgelerimiz tamamlandıktan sonra seferlere başlamayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Ekohaber

Eklenme tarihi: 20.11.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ÖZKANDEMİR Denizc..
 REKA Denizcilik
 ABC SHIPSTORE D..
 IŞIK Group Shippi..
 EMRE Denizcilik
 CHISIEL Dış Ticar..
 ETA Petrol A.Ş.
 NİSA Uluslararsi ..
 TEMEL Denizcilik ..
 İMAMOĞULLARI deni..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim