Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
İstanbul Lines, gemilerini tanıttı
Tavşanlı-Eskihisar arasında deniz taşımacılığı yapmak için izinlerini tamamlamaya çalışan İstanbullines Denizcilik Yatırım A.Ş gemilerini basına tanıttı. AKP Bursa Milletvekilleri Bedrettin Yıldırım ve İsmail Aydın'ında katıldığı tanıtımda konuşan İstanbulines Genel Müdürü Bülent Şafak, " Marmara Denizi'ni İDO almadı. Sadece 35 iskele, 52 gemi ve 300 bin metre kare kullanılabilir alan aldılar" dedi. Şafak bu ve diğer açılacak hatlarda sıkı bir kalite ve fiyat rekabeti yaşanacağının da sinyallerini verdi.



İDO'ya rakip olarak Tavşanlı-Eskihisar hattında deniz taşımacılığına soyunan İstanbullines Denizcilik Yatırım A.Ş kapılarını basına açarak sefere koyacağı gemileri tanıttı. Tanıtıma AKP Bursa Milletvekilleri Bedrettin Yıldırım, İsmail Aydın ile Anadolu Sanayici ve İşadamları derneği Genel Sekreteri Taner Eke'de katıldı. Yalova'nın Tavşanlı Beldesinde oluşturulan iskelede basın mensuplarını İstanbulines Genel Müdürü Bülent Şafak karşıladı. Gemide basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Şafak UKOME tarafından hat izninin almalarının ardından Selimiye, Bahariye ve Muradiye isimli gemilerle seferlere başlayacaklarını söyledi. 25 dakika gibi bir sürede Tavşanlı'dan Eskihisar'a geçebilen gemiler sahip olduğu konforla da yatları aratmıyor. Son sistem teknoloji ile donatılan gemiler yolculara konforlu bir yolculuk sunuyor. Seferlerin başlamasının ardından gemi sayısını 5'e çıkartacaklarını dile getiren İstanbulines Genel Müdürü Bülent Şafak, "Yalova'da ve Eskihisar'da yaşayanlar bundan böyle bayramlarda ve hafta sonlarında karşılaştıkları büyük trafik keşmekeşinden kurtulacaklar. Mevcut hatta İDO'nun 11 bizim ise ise 3 gemimiz var. Ancak bizim gemilerimiz 2 kat hızlı ve kapasiteli olduğu için gemi sayımızı 10 gemi olarak düşünebiliriz. Artık Eskihisar-Topçular arasında kuyruk tarihe karışacak. Kısa süre içerisinde gemi sayımızı da 5'e çıkartacağız" dedi.

"Fiyat Rekabeti de Yaşanacak"

Kendilerinin taşıma yapmak için devreye girmesi ile birlikte İDO'nun da yeni gemiler aldığını ve hizmet kalitesini arttırma telaşına düştüğünü dile getiren Şafak, "Bu hatta konforu ve hızı konuşturacağız. İDO bizim gemilerimizi görünce kendi gemilerini ve rıhtımlarını yenileyeceğini duyurdu. Bizim gelişimizle birlikte hizmet kalitesinin artacağını biz zaten söylemiştik. Bu hizmet kalitesinin iyileştirilmesine yönelik rekabeti fiyat rekabeti izleyecek. Vatandaşlarımız bu rekabetten çok karlı çıkacaklar. Marmara Denizinde sadece bu hattı düşünmüyoruz. Mudanya-Sarayburnu, Mudanya-Ambarlı, Bandırma- Marmara Ereğlisi arasında da seferler düzenleyeceğiz. Marmara Denizi etrafında konuşlanmış tüm endüstri bölgelerinin trafik anlamında halkımıza yaptığı yükü sıfırlamak istiyoruz. Endüstri yükleri mutlaka deniz üzerinden taşınmalı ve insanımıza egzoz gazı yutturulmamalıdır. Uygun gemilerle halkımızı denize alıştırmamız lazım. Bu sistemin mutlaka kurulması lazım. Sadece bir firma kar edecek diye de bunun önünü tıkamamak lazım" diye konuştu.

"Marmara Denizi'ni İDO Almadı"

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi tarafından kendilerine hat izni verileceğini dile getiren İstanbulines Genel Müdürü Bülent Şafak hemen yanı başlarında ki İDO'ya izin verilirken kendilerine bu iznin verilmemesinin hukuki dayanağının olamayacağını dile getirdi. İDO'nun Marmara Denizi'nin tamamını almadığını söyleyen Şafak, "Önümüzde İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararı var. Bu hat iznini aldıktan sonra seferlerimize başlayacağız. İDO 15-20 metre ötemizde bu işi yaparken bize izin verilmeyeceğini düşünmüyoruz. Bizimle ilgili vatandaşlarda kötü bir algı oluşturulmaya ve bizim korsan taşıma yapacağım yönünde bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. İDO'nun %30'luk ortağı olan ve Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı olan Hamdi Akın rakip firma hukuksuzdur diyor. Ama kendisi borsaya başvururken rakip olabilir ve gelirimizde azalma olabilir diyor. Marmara Denizi'ni İDO almadı. Sadece 35 iskele, 52 gemi ve 300 bin metre kare kullanılabilir alan aldılar" şeklinde konuştu.

"Hız ve Kapasite Avantajı Var"

Vatandaşların artık nehir tipi gemilerle yolculuğu hak etmediklerini dile getiren Şafak kendi gemilerinin ise 120-132 ve 140 araç kapasitesine sahip olduğunu dile getirdi. 12 Nat hıza ulaşan gemilerin Tavşanlı-Eskihisar arasını 25 dakikada kat ettiğini söyleyen Şafak, kendilerinin hız ve kapasite avantajına sahip olduklarına vurgu yaptı.

Yalova77

Eklenme tarihi: 03.12.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GRANMAR Denizcili..
 MİRA Denizcilik
 URSA Denizcilik v..
 MULTISERVICE Ship..
 DEVAL A.Ş.
 TEXPERT Teknoloji..
 TEMEL REİS Shippi..
 DİPMAR Gemi Kurta..
 ALTUNTAŞ Denizcil..
 GAMMA Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim