Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Edirne'de alabora olan teknedeki 2 kişi 2 gündür kayıp
Edirne'nin Enez İlçesi'nde, teknelerine aldıkları midyeleri kaçak olan Yunanistan'a götürmek için Meriç Nehri'nden denize açılan ve aşırı rüzgar nedeniyle alabora olan teknede kaybolan 2 kişinin aranmasına devam ediliyor

Edinilen bilgiye göre, 2 ton midyeyi kaçak olarak Yunanistan'a götürmek için Meriç Nehri'nden Ege Denizi'ne açılan Cumhur Akkuş (30) ve Enver Aydoğdu'nun (40) içinde bulunduğu küçük balıkçı teknesi, ağır yükü taşımayınca alabora oldu. Batacaklarını anlayınca cep telefonlarıyla yakınlarını arayıp yardım isteyen Akkuş ve Aydoğdu'ya 2 gündür yapılan aramalarda ulaşılamadı.

Enez'deki bir inşaat firmasında kamyon şoförü olarak çalışan Cumhur Akkuş ile Hisarlı Köyü'nde hayvancılık yapan Enver Aydoğdu, topladıkları yaklaşık 2 ton midyeyi kendilerine ait küçük balıkçı teknesiyle kaçak olarak Yunanistan'a götürüp bağlantı kurdukları kişilere satmak istedi. Akkuş ve Aydoğdu, geçen cumartesi akşamı hava karardıktan sonra Meriç Nehri ile Ege Denizi'nin birleştiği alandan denize açıldı.

Küçük balıkçı teknesi, nehrin Ege Denizi'ne döküldüğü bölgede açığa doğru yol alırken, hava şartlarının olumsuz olması ve aşırı yük nedeniyle su almaya başladı. Batacaklarını anlayıp paniğe kapılan Cumhur Akkuş ve Enver Aydoğdu, cep telefonlarıyla yakınlarını arayarak teknenin su aldığını ve batacaklarını söyledi.

Enez Kaymakamı Fatih Baysal, 2 gündür yapılan aramalarda herhangi bir bulguya rastlamadıklarını belirterek, "Balıkçıların kaybolduğu tahmin edilen yerlerde Sahil Güvenlik ekipleri arama yapıyor. Çanakkale'den gelen deniz polisi de dalgıçlarla arama çalışmalarına katıldı. Bir helikopter de sabah saatlerinde bölgeyi havadan taradı. Henüz tekne ve balıkçılara ulaşılamadı" diye konuştu.

Sahil Güvenlik, deniz polisi ve dalgıçlarla arama yapıldığını belirten Enez Kaymakamı Fatih Baysal, "Bir helikopter de sabah saatlerinde bölgeyi havadan taradı. Henüz balıkçılara ulaşılamadı" dedi.

Bölgedeki arama kurtama çalışmaları, olumsuz hava şartlarına rağmen sürüyor.

sondakika

Eklenme tarihi: 10.12.2012




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SERPEN Shipping
 NİKEL Denizcilik
 PENNON Yat
 AFRICA MARINE COM..
 MARİN Römorkör ve..
 AKDEN Denizcilik ..
 TEAM SHIP Crew
 SERVER Denizcilik..
 ROTA Gemi
 SERAKİ Turizm Ltd..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim