Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
İtalyan uçak gemisi Marmaris'te
Muğla’nın Marmaris İlçesi’ndeki limana, İtalyan Deniz Kuvvetleri’ne bağlı “Cavour (C-550)ö adlı uçak gemisi ve NATO’ya bağlı Aksaz Deniz Üssü Komutanlığı’na da iki askeri gemi demir attı.

Marmaris Limanı’na bugün sabah saatlerinde İtalyan Deniz Kuvvetleri’ne bağlı “Cavour(C-550)ö adlı uçak gemisi 140 kurmay, 203 donanma pilotu, 451 subay ve 416 deniz piyadesi olmak üzere toplam 1210 askerle gümrüklü limana demir attı. Aynı anda NATO’ya bağlı Aksaz Deniz Üssü Komutanlığı’na İtalyan Deniz Kuvvetleri’ne bağlı “Calio Duilo(D-554)ö adlı destroyer ve “Stromboli(A-5327)ö adlı akaryakıt askeri gemisi toplam 674 mürettebatıyla demirledi.

Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığı ekipleri limanın etrafını dubalarla çevirip denizde güvenlik önlemi alırken Muğla Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı 200 sivil ve resmi polis, ilçede önlemler aldı. Kapalı Çarşı içinde esnaflar son hazırlıklarını tamamlayarak askerlerin ilçeye inmesini bekledi. Dört gün ilçede kalacak olan İtalyan askerleri Salı günü Akdeniz’e açılacak.

UÇAK GEMİSİNİ ÖZELLİKLERİ

İtalyan Deniz Kuvvetleri’nin ikinci uçak gemisi olan “Cavour (C-550)ö 140 kurmay, 203 donanma pilotu, 451 subay ve 416 deniz piyadesi olmak üzere toplam 1210 askerle hizmet veriyor. 2004 yılında denize indirilen uçak gemisi, 244 metre uzunluğu, 39 metre genişliği ve 7.65 metre yüksekliğinde. Kombine gaz türbin ve 6 dizel motorla çalışan uçak gemisi saatte 30 kilometre üzerinde hıza ulaşabiliyor. 220/34 metrekare pist yüzeyine sahip gemide 24 uçak ve 30 helikopter konumlandırılabiliniyor. Çok opsiyonlu uçak gemisi olağanüstü durumlarda 100 askeri araç veya 50 zırhlı muharebe aracı ya da 24 ana muharebe tankını da tek seferde nakledilebiliyor. 2 x 76 mm Melara tipi otomatik top (76/62 mm), 2 x 16 hücreli, Aster 15 tabanlı, güdümlü uçaksavar füzeleri ateşleyebilen dikey Sylver lancerleri, 3 x 25 mm OTO MELARA/Oerlikon KBA tipi otomatik makineli öz savunma topları (25/80 mm) ve Anti-torpido, mayın sonarları ve ECM entegrasyonlu iki lançerli anti-torpido sistemi mevcut. Gemi adını, İtalyan Krallığı’nın ilk başbakanı ve İtalya Anayasası’nın babası sayılan (Camillo Benso Graf von Cavour) İtalyan devlet adamından almaktadır. On yıl denizlerde kalması planlanan uçak gemisi son teknolojik cihazlarla hiç durmadan 7 bin kilometre yol alabilmekte. Ayrıca uçak gemisinde operasyon yapabilecek özel eğitimli askerler de bulunuyor.

KOMUTANLAR KAYMAKAMI ZİYARET ETTİ

Muğla’nın Marmaris İlçesi’ndeki limana demirleyen İtalyan Deniz Kuvvetleri’ne bağlı 'Cavour (C-550)' adlı uçak gemisinin komutanları Marmaris Kaymakamı Ali Galip Saral’ı ziyaret etti. Ziyarete İtalyan Deniz Kuvvetleri Filo Komutanı Tuğamiral Carlo Massagli, İtalyan Savunma Ateşesi Tuğamiral Emanuele Bottazzi, Savunma Ateşe Yardımcısı Yarbay Daniel Melis, 'ITS. Cavour(C-550)' adlı Gemi Komutanı Albay Stefano Enrico Barbieri, Albay, Vincenzo Montanaro ve Yarbay Salvatore Musolino katıldı.

TÜRK ASKERİ İLE TATBİKAT YAPACAKLAR

Kaymakam Saral, dost ve müttefik bir ülkenin askerlerini konuk etmekten memnuniyet duyduklarını ifade etti. Marmaris’in doğasına hayran kaldıklarını belirten İtalyan Deniz Kuvvetleri Filo Komutanı Tuğamiral Carlo Massagli, şöyle dedi:

"Türkiye’yi tercih etmemizin nedeni dost ve müttefik olmamızdır. Marmaris’te bulunmamızın nedeni ise Türk askerleri ile koordineli tatbikatlar yapacağız. Gemideki tüm personel, gideceğimiz Salı gününe kadar dışarı çıkacak. Gemimiz milli bir görev için bulunması nedeniyle halka ve basına kapılarını açmayacak. Misafirperverliklerinden dolayı Türk yetkililerine ve halkına teşekkür ederim."

Tuğamiral Massagli, Kaymakam Saral'a üzerinde donanma amblemi olan bir şilt hediye etti. Kaymakam Saral da, Tuğamiral Massagli ve diğer komutanlara üzerinde Marmaris yazılı cam tabak hediye etti.

Heyet, Kaymakam Saral ile basına kapalı yarım saat görüştükten sonra İlçe merkezine 17 kilometre mesafedeki Aksaz Deniz Üssü Komutanlığı’na hareket etti.

KOMUTANLAR KAYMAKAMI ZİYARET ETTİ

Muğla’nın Marmaris İlçesi’ndeki limana demirleyen İtalyan Deniz Kuvvetleri’ne bağlı “Cavour (C-550)ö adlı uçak gemisinin komutanları Marmaris Kaymakamı Ali Galip Saral’ı ziyaret etti. Ziyarete İtalyan Deniz Kuvvetleri Filo Komutanı Tuğamiral Carlo Massagli, İtalyan Savunma Ateşesi Tuğamiral Emanuele Bottazzi, Savunma Ateşe Yardımcısı Yarbay Daniel Melis, “ITS. Cavour(C-550)ö adlı Gemi Komutanı Albay Stefano Enrico Barbieri, Albay, Vincenzo Montanaro ve Yarbay Salvatore Musolino katıldı.

TÜRK ASKERİ İLE TATBİKAT YAPACAKLAR

Kaymakam Saral, dost ve müttefik bir ülkenin askerlerini konuk etmekten memnuniyet duyduklarını ifade etti. Marmaris’in doğasına hayran kaldıklarını belirten İtalyan Deniz Kuvvetleri Filo Komutanı Tuğamiral Carlo Massagli, “Türkiye’yi tercih etmemizin nedeni dost ve müttefik olmamızdır. Marmaris’te bulunmamızın nedeni ise Türk askerleri ile koordineli tatbikatlar yapacağız. Gemideki tüm personel, gideceğimiz Salı gününe kadar dışarı çıkacak. Gemimiz milli bir görev için bulunması nedeniyle halka ve basına kapılarını açmayacak.

Misafirperverliklerinden dolayı Türk yetkililerine ve halkına teşekkür ederim dedi. Tuğamiral Massagli, Kaymakam Saral’a üzerinde donanma amblemi olan bir şilt hediye etti. Kaymakam Saral da, Tuğamiral Massagli ve diğer komutanlara üzerinde Marmaris yazılı cam tabak hediye etti.

Heyet, Kaymakam Saral ile basına kapalı yarım saat görüştükten sonra İlçe merkezine 17 kilometre mesafedeki NATO’ya bağlı Aksaz Deniz Üssü Komutanlığı’na hareket etti.

Güneş

Eklenme tarihi: 09.02.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 LCM ROTA
 BARİKA Denizcilik..
 CSR Denizcilik Sa..
 MFS Line
 AGS Union İnşaat ..
 SEAHAWK Training ..
 FAAL Denizcilik
 ONURSAN
 KAPTAN ACAR Yatçı..
 GÜNGÖR Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim