Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Ayvalık limanında güvenlik tatbikatı
Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Uluslar arası Gemi ve Liman Tesisi Kodu (ISPS Code) gereğince liman tesisinde her yıl yapılan ve ‘ISPS Kod’ adı verilen tatbikat, Ayvalık Belediye İskelesi Liman İşletmesi tesisinde bu yılda gerçekleştirildi.

Ayvalık Liman Başkanlığı koordinatörlüğünde MKY Özel Güvenlik Eğitim hizmetleri Ltd.Şti. RSO Saha Uzmanı Ahmet Ertürk ve Ayvalık Belediye İskelesi Liman Tesisi Güvenlik Sorumlusu İhsan Paylan tarafından gerçekleştirilen tatbikat gerçeğini aratmadı.

Tatbikatın amacının liman tesisine karşı güvenlik tehditlerinin önlenmesi ve karşı tedbirlerin geliştirilmesinin yanı sıra Ayvalık Liman Başkanlığı arasında koordinasyon ve işbirliğinin geliştirilmesi olduğu belirtildi.

Yapılan tatbikatta, muhabere usulleri ve muhabere cihazlarının yeterliliği, LTGS ile yerel otoriteler arasındaki işbirliği ve koordinasyon usulleri, personelin acil durumlar karşısında reaksiyonları, Güvenlik cihaz ve eçhizelerinin yeterliliği, güvenlik planında yer alan hususların yeterliliği, Liman Tahliye Usulleri, tatbikat kapsamında kullanılan raporlar ve güvenlik seviyeleri ile alınan tedbirlerin yeterliliği konularının ele alındığı belirtildi.

Yapılan tatbikat senaryosu kapsamında ise, Güvenlik seviyesi tedbirlerinin alınması, tesise bomba ihbarında bulunulması, tesiste şüpheli paket tespit edilmesi, tesiste bomba patlaması ve yangın çıkması, acil müdahale ekiplerince yangına ve yaralıya müdahale, tesisin tahliye edilmesi ile ilgili canlandırmalar yapılarak, bilgilendirmelerin yapıldığı öğrenildi.

Ayvalık Belediyesi’ne ait Liman İşletmesinde yapılan tatbikata katılanların, “Her yıl yapılan bu eğitim seminerleri, her yıl binlerce turistin giriş çıkış yaptığı limanın güvenliği açısından, görevli personelin olası tehlikeli durumlar karşısında neler yapabileceğini uygulamalı olarak öğretiyor. Böylelikle söz konusu durumlar karşısında çaresiz kalmadan, soğukkanlılıkla müdahale ederek, olası tehlikenin önlenmesini sağlıyor” şeklindeki sözleri dikkat çekti.

HaberX


Eklenme tarihi: 15.02.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 T&O Denizcilik
 LAMIA Yat İşletme..
 ORGANİKSAN Ltd.
 PROMOTE A.Ş.
 BLUETANKERS
 ORTAKLAR Gemi Ace..
 SİNOMAR Denizcili..
 TEMEL Denizcilik
 THE MOORİNGS Yach..
 CENK GROUP
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim