Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Emre-T Gemisinin personeli ''SOS'' Veriyor
İstanbul İcra Dairesi tarafından haczedilen Türk bayraklı "Emre T" adlı geminin 9 kişilik mürettebatının açık denizdeki mağduriyeti devam ediyor.

İstanbul İcra Dairesi tarafından seferden men edilen "Emre T" adlı geminin personeli, zor kış şartlarında kıyıya 500 metre mesafede yaşam savaşı veriyor. 20 gündür Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesi Martaş Limanı açığında demirli bulunan Emre-T tankeri mürettebatı, başta yakıtsızlık olmak üzere soğukla ve açlıkla mücadele ediyor. Resmi makamlara yaptıkları müracaatlardan hala bir ses çıkmadığını ifade eden ve aylardır maaş alamadıklarını ileri süren gemiciler, karaya inip alacakları için hukuki başvuru yapacak paralarının dahi olmadığını söyledi. Somali'de korsanlara esir düşen denizcilerden beter bir durumda olduklarını ifade eden 2. Makinist Ali Kıvırcık, ailelerinin de mağdur olduğunu, çocuklarının okula bile gidemediğini söyledi. Kıvırcık, "Martaş Limanı personelinin ekmek ve su yardımlarını ömür boyu unutmayacağım" dedi.





"TEK AMACIMIZ ALACAKLARIMIZI BİR AN ÖNCE ALIP, AİLELERİMİZE KAVUŞMAKTIR"

Eşini ameliyat ettirmek için borç aldığını belirten kaptan Alaattin Alçil ise, alacakları şirket tarafından verilmediği için evine haciz geldiğini söyledi. Şirket yetkililerinin telefonla tehdit ve hakaret etmesi üzerine savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu ifade eden Alçil, "Alacaklarımızı vermeyip tehdit, hakaret ederek zorbalık yapmaya çalışıyorlar. Şirket yetkililerine mevcut iş yasalarını hatırlattığımız halde orman kanunu kullanmaya cesaret etmeleri bizde şaşkınlık yarattı. Tek amacımız alacaklarımızı bir an önce alıp, ailelerimize kavuşmaktır. Devletin ve ilgili yasaların artık harekete geçmesini acilen bekliyoruz" diye konuştu.

Geminin 3. kaptanı Mustafa Cevher, "Burada mahsur kaldığımızı yetkililere bildirdik. Basında haber oldu. Ailelerimiz aylardır maaş alamadığı için mağdur. Ücret alacaklarımızı vermemekte ısrar ediyorlar. Yasaların ve yetkililerin bu olumsuz koşullarda yaşam savaşı vermemize seyirci kalmaları çok üzüyor bizi" dedi.

Gemi Başmakinisti Sırrı Turan da, "Yıllardır özveri ile çalışmanın karşılığı bu olmamalıydı. 3 aylık maaşımı alamıyorum. Uzun seferlerde olduğumuzdan maaşlarımızı yatırdıklarını takip edemiyoruz. Sürekli ödeyeceğiz yalanlarına artık inanmıyorum. Türk kanunlarındaki haklarımızı almak istiyoruz. Ahlak, vicdan yoksulluğu, vefasızlık, yasa tanımamazlık birleşince böyle oluyor demek ki" diye konuştu.

"YURT DIŞINDA OLSAK BÜYÜKELÇİLİKLERİMİZ SAHİP ÇIKARDI, KENDİ YURDUMUZDA SAHİP ÇIKAN YOK"

3. Makinist İlhan Öçal ise, "Dağda mahsur kalan bir sporcumuz için bütün imkanları seferber eden devletimizin 7 vatandaşına sahip çıkıp haklarımızı savunmasını bekliyoruz. Biz ülkemizin bayrağını taşıyan bir gemi ile ülkemizi yurt dışında temsil ettiğimizi, ülkemize döviz kazandırdığımızı düşünüyorduk. Demek hiçbir değerimiz yokmuş. Yurt dışında olsak büyükelçiliklerimiz sahip çıkardı, kendi yurdumuzda sahip çıkan yok" dedi.

Bir kez gemiye uğrayan şirket yetkilileri tarafından göstermelik getirilen birkaç makarna ve kuru kumanyayı yakıtsızlık nedeniyle kullanamadıklarını anlatan gemi personeli, "Alacaklarımızı vermeden bizi yasa dışı yollarla gemiden inmeye zorluyorlar. Başka personel toparlayarak, onları da aylarca ücretsiz çalıştıracaklarını söylediler" iddiasında bulundu.

Tek amaçlarının bir an önce ücretlerini alıp gemiyi ilgililere teslim edip ailelerine kavuşmak olduğunu belirten gemi personeli, yetkililerin yasaları bir an önce harekete geçirmesini istediler.
Haberler.com

**************************
KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ;

22.02.2013 - Hacizli geminin personeli zor durumda


Eklenme tarihi: 02.03.2013




Share |




YORUMLARINIZ


l
Allah böyle armatörlerin *... hepsi aynı

Yazan: rrr - 5.03.2013 19:59:19


İŞTE DENİZCİLİĞİMİZ

Yazan: SERDAR GÜMRÜKÇÜ - 4.03.2013 15:18:08


transpasifik
bende bu geminin eski 2.kaptanıyım benimde alacağım kaldı biz italya/ravenna'daalacaklarımızı alıp indik orda yetkililer personelin taleplerini değerlendiriyorlar bizim ülkemizde gemi personeli nedir nasıldır yaşam koşulları nedir bir çok kimse bilmez bizim ülkemizin insanları gemicilerin çook para kazandıklarını ülke ülke gezdiklerini sanırlar halbuki iş öyle değil işte güzel bir örnek ülke karasularında mahsur kalmış personelle ilgilenen yok bu nasıl birşey anlayan yetkili yokmu bu güzel Türkiye'mden orda mahsur kalan gemi personelinin allah yardımcıları olsun şimdi onlar ne yapsın suçmu işlersinlerde devlet yetkilileri olaya müdahale etsin ne duruyorlar anlamıyorum adamlar sahile bakarak kahrolmaya devammı etsinler bu resmen cinayettir lütfen sayın yetkililer olaya el koyun bu insanlar çook zor durumdadırlar
Yazan: bekir alkan - 3.03.2013 08:50:42




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ÇAKIROĞLU Denizci..
 EDITH Yatçılık
 GM Denizcilik Kur..
 ULUSOY Denizyolla..
 ÖZSTAR Denizcilik
 BEYTUR Turizm
 OMSAN Lojistik A...
 EKOL Denizcilik
 DENİZ RASPA
 DEN-TA Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim