Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Kaptanlığı simülatörle öğreniyorlar
Sinop Üniversitesi Gerze Denizcilik Meslek Yüksekokulu Ulaştırma Hizmetleri Bölümü öğrencileri, kaptanlık eğitimlerini bir gemide olması gereken tüm teknik donanımın sağlandığı simülatör odasında alıyor.

Açılışını bir süre önce Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın yaptığı simülatör odasında geminin dümenine geçen öğrenciler, kaptanlığın inceliklerini öğretim görevlileri Tuncer Zoral ve Gül Kavazak'tan öğreniyor.

Öğretim görevlisi Tuncer Zoral, bu yıl eğitim öğretime başlayan 58 öğrenciye simülatör odasında eğitim verdiklerini söyledi.

Simülatörle başta "gemi sevk ve idaresi" konusunu ele aldıklarını belirten Zoral, kumanda odasında öğrencilerin seyir yapmaları için gerekli kriterler ve senaryoların bilgisayarda hazırlanarak sunulduğunu, seyir sırasında meydana gelebilecek hava akımı, coğrafi bölge konumu, gemi idaresi ve tüm kritik durumların izlenerek öğrencilerin karar alma yetilerinin geliştirildiğini anlattı.

Gerçek gemiyi aratmıyor

Zoral, 130 derece görselli simülatör odasının, öğrencilerin gerçek bir gemiye çıktıkları zaman yapması gereken her türlü hareket ve manevralar ile harita okuma, seyir, demirleme, yanaşma gibi birçok kıstasın yapılabildiği bir laboratuvar olduğuna dikkati çekti.

Denizde seyir yaparken en çok maruz kalınan durumların başında rüzgar ve dalgaların geldiğini dile getiren Zoral, "Bir öğrenci her zaman güzel havada veya her zaman kötü havada seyir yapmayacak. Güzel havadan kötü havaya, kötü havadan güzel havaya geçmek gibi birçok etkenle karşı karşıya kalabileceği için bu durumlara hazırlıklı olabilmeleri bu odada sağlanıyor" ifadelerini kullandı.

Tuncer Zoral, simülatör odasındaki cihazların, gemilerde bulunan cihazlarla aynı olduğuna değinerek, şunları kaydetti:

"Yani ne kadar manevra yapıyorsanız, simülatörde görülen gemi de manevraya karşı aynı tepkiyi veriyor. Burada öğrencilerimiz telsizle konuşmadan tutun, harita okumaya, radar pilotlamaya, dümen tutmaya kadar her türlü manevrayı ve operasyonu yapabiliyor. Dolayısıyla uygulamayı iyi şekilde yapmış öğrenci, gerçek bir gemiye çıktığında eli daha güçlü, uygulaması daha iyi olacak."

Haberciniz.biz

Eklenme tarihi: 04.03.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AYKOP Gemi
 UĞUR Den. San. Lt..
 INTERTRANS Denizc..
 HALİKARNAS Denizc..
 ASYA Nakliyat Ve ..
 ECA Ship Trade Co..
 KÖKSALANLAR Deniz..
 LÜFER Turizm orga..
 MIRAY Internation..
 ARAS Gemi Kurtarm..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim