Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
''Beks Halil'' Singapur Boğazı'nda çarpıştı
Merkezi İstanbul Bayrampaşa’da bulunan Beks Gemi İşletmeciliği A.Ş.’ye ait M/V Beks Halil adlı gemi 1 Mart'ta Singapur Boğazı'ndan geçtiği sırada önündeki gemiye çarptı.

Marshall Adaları bayrağı taşıyan ve 2011 yılı yapımı 192 metre uzunluğundaki dökme yük gemisi Singapur Boğazı'nda seyir halindeyken önündeki gemiye çarptı. Kaza anı saniye-saniye görüntülendi. Edinilen bilgilere göre kazada ölen veya yaralanan olmadı.



Kaza anına ilişkin videoda, dökme yük gemisinin nasıl iskeleye döndüğü ve Beks Halil adlı geminin kurtaramayarak nasıl bindirdiği görülüyor. Kaza sonrasında her iki gemide de maddi hasar meydana geldi.

KAZA DİĞER GEMİDEN KAYNAKLI

Beks Gemi İşletmeciliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bekmezce, konuya ilişkin hurriyet.com.tr’ye yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Olay 1 Mart günü yaşanmış. Kazanın, bizim gemiden kaynaklanmadığı belirlendi. Görüntüler de durumu net bir biçimde ortaya koyuyor. Diğer geminin Vietnam bandıralı olduğu anlaşıldı. Bizi sevindiren en önemli durum her iki taraftan da yaralının olmaması. Bizim gemi seyrine devam ediyor. Oluşan zarar çok büyük ölçekli değil.”

*************************
Kazanın can kaybı ya da yaralanma olmadan atlatılmış olması sevindirici bir durum. Gemideki arkadaşlara geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz.

19 Ekim 2011 tarihinde yol verme sebebiyle 2 Türk gemisi “Reina-1” ve “Ankara” feribotu Adriyatik denizinde çarpışmış, “Reina-1” gemisi sulara gömülerek, geminin 10 kişilik personelinden sadece 2si kurtarılabilmiş, 8 personeli ise hayatını kaybetmişti.

Hafızalarımızı tazelemek açısından 8 kişinin hayatına mal olan bu kaza ile ilgili haber, video ve telsiz kayıtlarını izlemek için aşağıdaki linke tıklayınız.

Adriyatik’te çarpışan gemilerin telsiz kayıtları ortaya çıktı


www.gemipersoneli.com


Eklenme tarihi: 04.03.2013




Share |




YORUMLARINIZ


Kza hk.
Öncelikle can kaybı olmaması sevindirici ama Yaşar Derin arkadaşımızın dediği gibi, yetişen gemi durumunda iken ,çarptığı geminin sancağından geçebilirdi, maalesef bizim Türk kaptanlarının %40 altındaki gemi 1000 tonlukta olsa kendini Transatlantikte gibi görür. neyseki ucuz atlatıldı, herkese geçmiş olsun.

Yazan: Oktay Kaşdarma - 5.03.2013 19:52:23


insan hakkini yersen...
Beks insan hakki yenilen yalan yanlis raporlarin tutuldugu firmadir.kadrolari bile acemi zabit tayfa uyumsuz sonuc iste ortada Sukur can kaybi yok.
Yazan: cemil den - 5.03.2013 16:19:39


Uzakdoğulu yetersizliği
Uzakdoğulu zabitler telsize cevap vermedikleri için haberleşmede olmuyor ve bu durumlar yaşanıyor , ancak o bölgede vts istasyonları var , koordinasyonu sağlamakla yükümlüler fakat umurlarında değil , çok geçmiş olsun..Uy1.zbt. ilter yavuz
Yazan: ilter YAVUZ - 5.03.2013 01:24:06


Büyük geçmiş olsun.
Personelden ölen ve yaralanan olmaması çok sevindirici.Üstelik her iki gemide olayı çok az bir hasarla atlatmış.Çok ucuz atlatılmış bir kaza.Bu olaydan gerekli dersleri çıkarmak lazım.
Yazan: can ferligil - 4.03.2013 21:57:42


Yol verme meselesi !
Karayollarında benzer durumlar sıkça yaşanıyor insanlar birbirini kurşunluyor. Bu da deniz versiyonu. Allah'tan can kaybı yok..
Yazan: Kemal Y. - 4.03.2013 20:00:46


Lütfen Daha Dikkat
Ne olursa olsun,yetişen gemi durumunda,daha açık geçebilir yada bu kadar yaklaşmadan biraz yol kesebilir,yetiştiği geminin niyetini öğrenip sancağından geçebilirdi.Allah korumuş,insan yaralanma ve kaybı yok.Tüm gemi kaptanlarının dar sularda köprüüstünde olması,daha dikkatli davranılmsı,hayırlı ve sağlıklı günler dileğimle.Uykpt/Yaşar DERİN
Yazan: Yaşar DERİN - 4.03.2013 18:42:10




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BANDIRA Maritime ..
 ACT Deniz Taşımac..
 CENKER Denizcilik..
 AKMAN Dalış Merke..
 MİNA Denizcilik v..
 DENİZ FENERİ Ulus..
 PRUVA Yatçılık
 SEA PARTNER Inc.
 GENÇER Denizcilik
 SAMBURCO Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim