Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Bakan Yıldırım EXPO için dünyayı dolaşacak
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, EXPO 2020'yi İzmir'e kazandırmak için Uluslararası Sergiler Bürosu (BİE) üyesi ülkelere ikna turuna çıkıyor.

Ürdün ile başlayacağı ikna gezilerine Güney Amerika ülkeleri ile devam edeceğini belirten Yıldırım, "EXPO 2020'yi İzmir'e getirmek için söz vermiştik. Sözümüzü yerine getirmek için de her şeyi yapmaya hazırız. EXPO ile tüm dünya İzmir'e gelsin diye önce biz gidiyoruz" dedi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, EXPO 2020'yi İzmir'e kazandırmak için dünya turuna çıkmaya hazırlanıyor. Yıldırım, EXPO 2020'nin hangi şehre verileceğine ilişkin oy verecek Uluslararası Sergiler Bürosu üyesi ülkeleri ikna etmek için 8 Nisan'da yola çıkacak. İlk olarak Ürdün'e gidecek olan Bakan Yıldırım burada mevkidaşlarının yanı sıra BİE delegeleri ile bir araya gelecek. 2 gün boyunca Ürdün'de çeşitli temaslarda bulunacak olan Yıldırım, daha sonra ise Lübnan'ın başkenti Beyrut'a geçecek. Beyrut'ta, İzmir'in tanıtımına yönelik sunum yapacak olan Yıldırım, daha sonra ise Ankara'ya dönecek. Bakan Yıldırım, 3 günlük dinlenmenin ardından ise rotasını Güney Amerika'ya çevirecek. İlk olarak Büyük Okyanus ile Atlas Okyanusu'nu birleştiren Panama Kanalı'nın da geçtiği Panama'ya gidecek olan Yıldırım, burada da Panamalı hükümet yetkilileri ile görüşecek.

İzmir'in kaderini 159 ülke belirleyecek

Bakan Yıldırım, EXPO 2020 için 2 yıl önce 2011'de başvuruda bulunduklarını ve süre zarfında önemli adımlar attıklarını söyledi. Çalışmalar kapsamında gerekli yasal alt yapının oluşturulduğunu, EXPO yeri için kanun çıkarıldığını, yönlendirme, yönetim ve icra kurullarının oluşturulduğunu belirten Yıldırım, "EXPO Uluslararası Sergiler Bürosu'nun görevlendirdiği heyet yaptığımız çalışmaları incelemek için geçtiğimiz aylarda İzmir'e gelmişti. EXPO çalışma grubumuz da kendilerine çok güzel bir rapor sunmuştu. BİE heyeti, söz konusu incelemeler sonrası ülkemizden çok memnun ayrıldı. Ancak, EXPO oylamasında İzmir’in kaderini belirleyecek tam 159 ülke bulunuyor. Bu nedenle İzmir'i tanımayan ülkelere de İzmir'i tanıtmamız gerekiyor" dedi.

"Gerekirse tüm dünyayı turlarız”

Bakan Yıldırım, yapacakları ikna ziyaretlerinde İzmir'in neden EXPO için en uygun şehir olduğunu anlatacaklarını belirterek, "Ayrıca İzmir'e yönelik yaptığımız yatırımları, sağlıkla, ulaştırmayla ilgili çalışmaları da kapsamlı bir şekilde BİE üyelerine anlatma fırsatımız olacak" dedi. EXPO 2020 konusunda İzmir'e çok güvendiklerinin altını çizen Yıldırım, İzmir'in EXPO'yu "hak ettiğinin" altını çizdi, Yıldırım, "EXPO 2020'yi İzmir'e getirmek için söz vermiştik. Sözümüzü yerine getirmek için de her şeyi yapmaya hazırız. EXPO ile tüm dünya İzmir'e gelsin diye önce biz gidiyoruz. Gerekirse de tüm dünyayı turlarız" dedi.


Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 11.04.2013




Share |




YORUMLARINIZ


gemi adamı
sayın bakanım gemıye elaman aranıyor dıyıp kursa gırme mecburıyetınız yok dıyıp kursa para karsılıgı yazılan ınsanları dolandıran bu ınsanlar neden halen ellerını kollarını sallayarak dolanıyorlar

Yazan: muhammed - 11.04.2013 23:58:16




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 URSA Denizcilik v..
 CAPT.ELSEK Intern..
 KÖKSALANLAR Deniz..
 ADAFARM Su Ürünle..
 DEAR B Ltd.
 ARYA SHİPYARD CO.
 SİNOMAR Denizcili..
 YÜKSEL Denizcilik
 SANBER Denizcilik..
 İSKOLDEN A.Ş.
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim