Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Dünya çevre günü'nde denizde kirlilik tatbikatı
Antalya Limanı'nda Dünya Çevre Günü'nde denizde olası kazalarla akaryakıt kirliliğine yönelik tatbikat gerçekleştirildi.

Antalya Limanı'nda faaliyet gösteren tüm birimlerin işbirliğiyle 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde denizde olası kazalarla akaryakıt kirliliğine yönelik tatbikat gerçekleştirildi. Tatbikatta iki ayrı tankerden denize sızdığı varsayılan akaryakıt kısa sürede yayılması önlenerek temizlendi.

Antalya Limanı'nda Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde 'Petrol ve Diğer Zararlı Maddelerden Kaynaklanan Kirlliğe Hazırlıklı Olma ve Müdahale ile İlgili Eğitim Seminerlerinin ve Tatbikat Programlarının Usul ve Esasları' isimli genelge kapsamında 6 ayda bir düzenlenmesi gereken tatbikat 5 Haziran Dünya Çevre Günü'ne denk geldi.

Antalya Limanı'nda Akdeniz Akaryakıt A.Ş., Asçimport A.Ş., Çekisan Antalya Terminali, Port Akdeniz ve Shell&Turcas Petrol A.Ş. kıyı tesislerinin katıldığı tatbikat saat 11.00'de başladı ve 1.5 saat sürdü. Tatbikat masabaşı, bildirim, kirliliğe karşı müdahale ile zarar ve tanzim olmak üzere 4 aşamadan oluştu.

Port Akdeniz'de siren çalarak başlayan tatbikatta bir yakıt tankerinin ürün tahliyesi sırasında gezi teknesinin tankere yakın attığı çıpanın tahliye hortumuna takılarak hortumu esnetmesi sonucu denize motorin sızıntısı varsayımıyla müdahale edildi.

Antalya bölgesi kıyı tesisleri acil müdahale personelinin organizasyon etkinliğini test etmek ve acil müdahaledeki tecrübesini daha da artırmayı amaçladıklarını belirten Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürü Cemalettin Şevli, şunları söyledi:

"Personelin ekipman kullanımına etkinlik kazandırmak, doğru, etkili ve hızlı müdahalede sistemlerinin önemini göstermek, ekipman ve malzemelerin yeterliliğini, kullanılabilirliğini test etmek, müdahale esnasında personelin stratejik karar verebilirliği, aldığı karar ve talimatı uygulayabilirliği ve sorumluluk alabilirliği gözlemlemek, birimler arasındaki haberleşmenin standartlara uygunluğunu test etmek için bu tatbikatı gerçekleştirdik."



Kaynak: Haberler.com
Eklenme tarihi: 06.06.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BAHRİ Tic. Ltd.
 SEASON İnşaat Tur..
 ALABANDA Deniz Ta..
 MAYAMARINECYPRUS ..
 NACİ SELİMOĞLU De..
 DEDEMAN Holding A..
 İZMAİL Kumanya
 BURAK Denizcilik
 HOLIDAY Yachts
 KARADENİZ Yatçılı..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim