Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Van Gölü Feribotlarına yerli Motor
Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi AŞ tarafından denizcilik sektöründe kullanılmak üzere ilk kez üretilen ve Türk Loydu'ndan tip onay sertifikası alan "Yerli Dizel Marin Motorlar", Van Gölü feribotlarında kullanılacak.

TÜLOMSAŞ Genel Müdürü Hayri Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TÜLOMSAŞ'ın ismini taşıyan yerli motorların artık denizcilik sektöründe de pazara sunulduğunu belirterek, ilk olarak Van Gölü'nde kullanılacak iki feribota 8 adet dizel motor siparişiyle ilgili sözleşme imzalandığını ve hazır olan 4 motorun sevkiyatının gerçekleştirileceğini kaydetti.

Mevcut ürünlerle lokomotifin dışında farklı sektörlere girme konusunda şirket olarak arayış içinde olduklarını ve denizcilik sektöründe kullanılan marin motorları üretmek için çalışmalar başlattıklarını ifade eden Avcı, şunları söyledi:

"Marin sektörü lokomotiften çok farklı ve zor bir sistem fakat biz motorlarımızın bir takım değişikliklerle marin sistemde kullanılabileceğini biliyorduk. Çalışmalara başlamadan önce motorumuzu deniz sektöründe kullanabilmek için bir belge almamız gerektiğini öğrendik ve hemen onun da çalışmalarına başladık. Söz konusu dizel motorlara ait plan ve projeler incelenerek onaylanması sonucu üretime başladık. Şirketimiz tarafından deniz araçlarına göre yeniden donatılan dizel motorların güç testleri yapıldı ve denetimler başladı.
Denetimlerin ardından motorumuzun denizcilik sektöründe kullanılabileceğine dair sertifikamızı aldık."

Avcı, "Biz geminin kalbini yapabiliyoruz ve çalışmalarımız artarak devam edecek. Marin motorlarının TÜLOMSAŞ'ta yapılması ülkemizin yükünü hafifletecektir. Bu çalışmamız şirketimiz için Devrim Otomobiline benzer bir değerde. İşin daha başındayız ama inşallah bundan sonraki süreçte Türkiye'deki marin motorları TÜLOMSAŞ üretecek" ifadelerini kullandı.

Üretilen motorlarda yedek parça sıkıntısı olmadığını da dile getiren Avcı, "Şirketimizin servis ağı da çok geniş yani yerli yedek parça ve yerli servis konusunda da iddialıyız" dedi.

Avcı, söz konusu motorların başlangıç maliyetleri ile kullanım anında oluşacak işletme maliyetlerinin birlikte düşünülmesi halinde rakiplerine göre çok daha avantajlı olacağını sözlerine ekledi.



Kaynak: Beyazgazete
Eklenme tarihi: 17.07.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AKDENİZ Ro-Ro Den..
 GÜRDENİZ Deniz na..
 ERC Denizcilik Lt..
 BOĞAZİÇİ Kum Çakı..
 SİNOMAR Denizcili..
 GÖCEK Yatçılık
 UZAKLAR Denizcili..
 ANADOLU Kimyasal ..
 MED MARİNE HOLDİN..
 FURUNO Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim