Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Hacizli gemi satıldı 6 aylık kâbus bitti
Rusya'dan İzmit Körfezi'ne hurda taşıyan ve şirkete bağlı diğer gemilerin borcu sebebiyle haczedilen kuru yük gemisi satıldı. 6 aydır denizin ortasında mahsur kalan mürettebat da özgürlüğüne kavuştu. 12 mürettebatla başladıkları yolculukta 5 kişi kaldıklarını söyleyen kaptan, özellikle kendilerine sahip çıkan esnafa teşekkür etti.

Rusya’dan İzmit Körfezi’ne hurda getirdikten sonra gemileri haczedildiği için denizin ortasında mahsur kalan mürettebata sevindirici haber geldi. Gemi satıldı ve borç ödendi. Aylardır deniz ortasında yaşadıkları kâbusun bittiğini söyleyen birinci kaptan Genadi Vesilov (53), “Memleketimize gidiyoruz. Ailelerimize nihayet kavuşacağız.” dedi. Kocaeli Liman Başkanlığı yetkilileri ise geminin haczinin kaldırıldığına dair mahkeme kararının henüz ellerine ulaşmadığını ifade etti.

3 bin 300 tonluk Comoros bandıralı Minister-VII isimli yük gemisi, Rusya’nın Rostov şehrinden aldığı hurdayı, 21 Şubat’ta İzmit Körfezi’ndeki Hereke Limanı’na getirmişti. Boşaltma işlemi tamamlandıktan sonra kaptan, ayrılmak için Kocaeli Liman Başkanlığı’na başvurmuş ancak haciz işlemi başlatıldığı için çıkış yapamayacağını öğrenmişti. Geminin bağlı bulunduğu firmaya ait başka bazı gemilerin, İstanbul Tuzla Tersaneleri’ne yakıt ve tamir borcu bulunduğu iddia edilmişti.

Yaklaşık 6 aydır denizde mahsur kalan mürettebatın dramı nihayet sona erdi. Geminin satılmasıyla kaptan Genadi Vesilov ile oğlu Sergey Tkaçenko’nun (23) da aralarında bulunduğu 5 kişilik mürettebat özgürlüğüne kavuştu.

Haciz krizinin çözümü sürecinde mürettebat en büyük desteği Hereke esnafından gördü. Esnaftan Eyüp Sağcan, uzun süredir yardım etmeye çalıştıkları mürettebatın memleketine gitmesinden dolayı mutlu olduklarını söyledi. Sağcan, “Aylarca maddi ve manevi yardımda bulunduk. Zaman zaman maddi gücümüz de tükendi ancak buna rağmen bir şeyler bulduk, yardımlarımızı devam ettirdik. Sonuç itibarıyla mürettebatın parasını alması ve memleketine gitmesi bizleri çok mutlu etti. Çünkü buradaki dramları bizi çok üzüyordu.” diye konuştu. Kocaeli Liman Başkanlığı yetkilileri ise geminin haczinin kaldırıldığına dair mahkeme kararının henüz ellerine ulaşmadığını belirtti. Mahkeme kararının ulaşmasından sonra geminin İzmit Körfezi’nden ayrılacağı kaydedildi.

Haczedilen geminin bugüne kadar satılamaması nedeniyle 12 kişilik mürettebattan 7’si ülkelerine döndü. Gemi kaptanının da aralarında bulunduğu diğer 5 kişi gemiden ayrılmadı. Uzun süredir İzmit Körfezi’nde bekleyen gemideki mürettebat, yakıt ve yiyeceğin bitmesi sebebiyle denizin ortasında erzaksız kaldı. Zaman, mürettebatın dramını, ‘Gemi haczedilince mürettebatı denizin ortasında aç kaldı’, ‘Hacizli gemide deniz ortasında kalan mürettebatın yakıtı da bitti’ başlıklarıyla duyurmuştu.



Kaynak: Zaman
Eklenme tarihi: 19.09.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MERİÇOĞLI-1 Yat I..
 METEAR Deniz İşle..
 EKOL Denizcilik
 TEAM SHIP Crew
 CAPELLA Denizcili..
 PASİFİK Gemi Onar..
 HORİZON LTD.
 EMEK MARIN Ltd. S..
 DEK Shipping
 ORTAKS Shipping c..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim