Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Rusya"ya gemi ve yat ihracatı yüzde 30 arttı
İstanbul Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Başkanı Başaran Bayrak, gemi ihracatında geçtiğimiz yıla göre yüzde 30 artış beklediklerini söyledi. Bayrak ayrıca, Rusya’nın sektörde en önemli hedef pazarlardan biri olmaya devam ettiğini ifade etti.

Rusya’nın St. Petersburg şehrinde gerçekleştirilen “Neva 2013” gemicilik fuarında Cihan Haber Ajansı'nın(Cihan) sorularını yanıtlayan Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Başkanı, Rusya’nın stratejik konum olarak Türkiye’ye yakın olması ve ikili ilişkilerin uzun bir geçmişe dayalı olmasının, kendilerinin bu ülkeye karşı daha agresif ve daha dikkatli olmaya yönlendirdiğini belirtti.

Özellikle tamir-bakım konularında Ruslara ciddi servisler ve hizmetler verdiklerini vurgulayan Bayrak, “Bizim bu fuarda olmamızın bir nedeni de, tamir-bakım müşterilerimizle bire bir temas kurmak. Birçok tamirci tersanemiz bizimle birlikte iştirak ettiler bu fuara. Burada önemli irtibatlar kurduk.” bilgisini verdi.

İHRACATTA YÜZDE 30 ARTIŞ

Geçtiğimiz yıl gemi ve yat ihracatının önceki yıllara kıyas edildiğinde biraz gerilediğine değinen Başaran Bayrak, “Geçtiğimiz yıl bu rakam 811 milyon dolar olarak gerçekleşti. Bu bizim için dip bir rakamdı. Ama 2013’ün ilk 8 ayında biz 834 milyon dolarlık bir rakamı yakaladık ki, bu da (bu) senenin ilk 8 ayında geçen senenin tamamını aştık. Biz bu yıl 1 milyar 200 milyon civarında gerçekleşeceğini düşünüyoruz. Yani yüzde 30’a yakın bir iyileşme var ihracatta.” dedi.

Gemi ve yat ürünlerinde özellikle Norveç’e çok yoğun olarak ihracat yaptıklarına vurgu yapan bayrak, “Onun dışında Rusya’da da önemli ihracatlar yapıyoruz. Rusya’daki ihracatımız da bir önceki yıla göre arttı. Bunun dışında yat ihracatı da bir önceki yıla mukayese ettiğimizde arttı. İstediğimiz rakamlara henüz ulaşamadık. Ama, iyi yolda ilerliyoruz.” şeklinde konuştu.

HEDEF PAZAR RUSYA

Rus partnerleriyle çok ciddi ilişkiler kurduklarına da değinen Bayrak, “Ama bunun yanında hep söylenen nehir filosunun yenilenmesi konusunda gerçekleşecek. Bizde bu konuda kendilerine çözüm ortağı olarak birlikte olmaya hazır olduğumuz ifade ettik, ediyoruz da. Kısmen de Ruslara gemiler yapıyoruz. Tug boat, nehir gemisi, alçak, düşük draftlı gemiler. Ama bunu daha yoğun olarak yapmak arzusundayız. Birçok tersanecimiz de bu konuda projeler hazırladılar. Burada kendileriyle görüşeceğiz. Umarım bu bize çok etkili olacaktır ve gelecekte ihracatımızı, Ruslarla olan işbirliğimizin artmasına vesile olacaktır.” dedi.



Kaynak: Haberyurdum
Eklenme tarihi: 25.09.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GİRİT Yatcilik
 TUAN Denizcilik
 ERSAGUN Denizcili..
 SANTRA Denizcilik..
 S.S. Marmara Adas..
 MY SHIP Group S.A..
 DENSA TANKER İşl...
 AKDEN Denizcilik ..
 HACIBABA Ltd. Şti..
 ERDUR Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim