Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Filipinler'de Tayfun felaketi
Filipinler'in orta kesimini vuran Haiyan tayfununda yalnızca bir şehirde 10 bin kişinin ölmüş olabileceği belirtiliyor.

Filipinler'in merkezindeki 6 adada etkili olan Haiyan tayfununda can ve mal kaybının felaket boyutlarında olduğu belirtiliyor.

Leyte adasındaki yetkililer, kendilerine yalnızca Tacloban kentinde 10 bin civarında kişinin öldüğüne dair haberlerin geldiğini bildirirken, ölenlerin çoğunun sellerde boğulduğu ya da yıkılan binaların altında kaldığı sanılıyor.

Samar adasında ise tayfun yüzünden öldüğü kesinleşenlerin sayısının 300 olduğu, 2 bin kadar kişidense haber alınamadığı ifade ediliyor.

Ülkeyi yıkıp geçen tayfun yüzünden pek çok bölgeye temel hizmetler verilemezken, ücra kesimlerle iletişim sağlanamıyor.

Kimi yerleşim bölgelerinde cesetlerin yollara saçıldığı, evlerin kuvvetli rüzgar ve sel yüzünden yerle bir olduğu belirtiliyor.

Hızını düşürerek Vietnam'a yönelen tayfunun kuzeydeki Thanh Hoa kentine pazartesi ulaşması bekleniyor.

KANADA 5 MİLYON DOLAR YARDIMDA BULUNDU

Kanada, tayfun felaketi nedeniyle binlerce kişinin hayatını kaybettiği Filipinler'e 5 milyon dolarlık yardımda bulunduğunu açıkladı.

Kanada Dışişleri Bakanı John Baird ve Uluslararası Kalkınma Bakanı Christian Paradis, ortak yazılı açıklamada, tayfunun etkili olduğu bölgedeki insanların acil ihtiyaçları için kullanılmak üzere 5 milyon dolarlık yardımda bulunulduğunu ifade etti.

Bakanlar, gönderilen yardımın, gıda, barınma, giyecek ve diğer insani ihtiyaçların karşılanması için kullanılacağını kaydettiler.

Bakan Baird, "Dualarımız, şu anda dünyanın en korunmasız insanları için. Kanada olarak gereken yardımları yapmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

Bakan Christian Paradis de şunları kaydetti:

"Felakette hayatını kaybedenlerle yakınları için derin üzüntü duyuyoruz. Uluslararası alanda, Filipinler için daha fazla yardımda bulunulmasına katkı için çabalıyoruz."

Kanada Başbakanı Stephen Harper da yayımladığı mesajda, Filipinler halkına başsağlığı diledi.

BM'DEN TAYFUN İÇİN DESTEK ÇAĞRISI

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri'nin İnsani İşlerden Sorumlu Yardımcısı ve Acil Durumlar Koordinatörü Valerie Amos, Filipinler'deki ''Haiyan-Yolanda'' tayfunu dolayısıyla yardım çağrısında bulundu.

Amos, yayımladığı mesajında, ''Filipinler'deki korkunç yıkımlar ve can kayıpları haberlerinden dolayı son derece üzgün'' olduğunu belirterek, ölü sayısı tahminleriyle ilgili bir çok rakam bulunduğunu, Kızıl Haç'a göre ise ölü sayısının en az bin 200 olduğunu bildirdi.

Bu sayının artma olasılığının yüksek olduğunu belirten Amos, hükümetin ülke genelindeki 36 bölgede, 4 milyon 300 bin insanın tayfundan etkilendiğini bildirdiğini kaydetti. Amos, ilk değerlendirmelere göre, binlerce evinin yıkılarak, yolların kapandığını, insanların gıda, su, barınak ve enerji ihtiyacı bulunduğunu dile getirdi.

Tayfundan etkilenen daha fazla yere ulaşılınca, felaketin aileler üzerindeki etkisiyle ilgili daha ayrıntılı bir resim elde edileceğini belirten Amos, hükümetin geçici barınaklar, temel gıda malzemeleri ve arama kurtarma operasyonları yürüttüğünü bildirdi.

Amos, Filipinler'deki BM'ye bağlı kuruluşların insani yardım ortaklarıyla hükümete ve felakete müdahelede bulunanların çabalarına destek verdiğini anlatarak, yerel otoritelerin koordinasyonuyla hayati malzemelere cevap verilmesinde yardımcı olunduğunu kaydetti.

Felaketle ilgili geniş bir BM Afet Değerlendirme ve Koordinasyonu (UNDAC) ekibi görevlendirdiğini ve ekibin bugün Tacloban'a ulaştığını bildiren Amos, en fazla etkilenen bölgenin Leyte bölgesi olduğunu ve ekibin burada yetkililerle yakından koordineli bir şekilde çalıştığını aktardı.

Amos, BM'nin, Filipinler halkının uluslararası toplumdan talep edeceği herhangi bir desteğin yerine getirilmesini sağlamak için hazırda beklediğini bildirdi.



Kaynak: Bugün
Eklenme tarihi: 11.11.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BEREM Denizcilik
 ALEV Deniz Taşıma..
 PASİFİK Denizcili..
 KALYONCU RoRo Shi..
 HABAŞ Petrol Ürün..
 ADRASAN Denizcili..
 ÇANKAYALAR Yatçıl..
 DELTA Marine Yach..
 MEGA-MAR Denizcil..
 VBG Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim