Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Mart 2024
Haber
Anket
Türkiye, IMO Genel Kurul Başkanlığına seçildi
Türkiye, Birleşmiş Milletler Uluslararası Denizcilik Örgütü'nün (IMO) daimi temsilcisi olarak, 2013-2015 dönemi için Genel Kurul Başkanlığı'na seçildi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da, IMO'nun 28. Genel Kurul toplantısı yapıldı. Birleşik Krallık'ın teklifiyle gündeme gelen ve genel kurul üyelerinin desteğiyle genel kurul başkanlığına seçilen Türkiye, IMO'ya katıldığı 25 Temmuz 1956 tarihinden bu yana ilk kez bu önemli görevi üstlenmiş oldu.

2015 yılında yapılacak bir sonraki genel kurula kadar IMO Genel Kurulu Başkanlığını Türkiye adına, Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz yürütecek.

Büyükelçi Çeviköz, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bugün sabah, önce daimi temsilcilerin yapmış oldukları delegeler komitesi toplantısında ev sahibi ülke İngiltere'nin önermesiyle ve daha sonra aşağı yukarı 20'ye yakın ülkenin de destek konuşmaları yapmasıyla Türkiye, Uluslararası Denizcilik Örgütü nezdindeki daimi temsilcisi olarak IMO 28. Genel Kurulu başkanlığına seçildi" dedi.

Bunun Türkiye için önemini vurgulayan Çeviköz, genel kurul başkanlığı görevinin 2013-2015 yılları arasında 2 yıl boyunca süreceğini belirtti. Bu görevin üstlenilmesinin, Piri Reis Haritası'nın 500. yıldönümünde denk gelmesinin çok gurur verici bir gelişme olduğunu dile getiren Çeviköz, şunları söyledi:

"Türkiye IMO'ya 50 yıldan fazla süredir üye olmasına rağmen, bu kadar yüksek bir görev hiçbir zaman almamıştı. Onun için 2013-2015 yılları arasında 28. Genel Kurula dönem başkanlığı yapacak olmamızdan dolayı çok büyük bir mutluluk duyuyorum."

"Çok güzel, çok gurur verici"

IMO'nun 4 Aralık'a kadar sürecek genel kurulunda, konsey seçimlerinin de yapılacağını kaydeden Büyükelçi Çeviköz, "Türkiye, C kategorisinden konsey üyeliğine aday. Bu seçimler 29 Kasım Cuma günü yapılacak. Seçimler sırasında da Türkiye'nin büyük bir çoğunlukla yeniden C kategorisinden konsey üyeliğine seçileceğini umuyorum. Bütün bu gelişmelerin benim başkanlık edeceğim bir döneme rastlaması, elbette çok güzel, çok gurur verici bir husus" diye konuştu.

Büyükelçi Çeviköz, Türkiye'nin genel kurul başkanlığı üstleneceği iki yıllık sürede IMO'nun gündeminde birçok konunun bulunduğunu, örneğin iç denetim mekanizmasıyla ilgili bazı kararlar alınacağını ifade etti.

"Bir deniz ülkesi olarak Türkiye'nin deniz ticaretinin, deniz ticareti emniyetinin ve deniz ticareti yollarının emniyetinin fevkalede önemli olduğu bir gerçek" diyen Ünal Çeviköz, Türkiye'nin de IMO dönem başkanlığını süresince bütün ülkelerin IMO'nun ve deniz ticaretinin daha emniyetli bir şekilde gelişmesine yapılacak olan katkılarda bilfiil başkanlık yaparak en önde rol oynayan ülke olacağını söyledi.

Denizcilikle ilgili konularda, üye ülkeleri bağlayıcı kararların alınabildiği IMO bünyesinde, 170 üye ülke, gözlemci statüsü kazanmış 78 hükümetdışı uluslararası kuruluş ve 61 hükümetlerarası uluslararası kuruluş bulunuyor.

Türkiye bu yıl haziran ayında, Piri Reis Haritası'nın 500. yıldönümü dolayısıyla, çini bir Piri Reis haritasını IMO'ya hediye etmişti. Harita, IMO'nun Londra'daki merkezinin girişinde bulunuyor.



Kaynak: Haberler.com
Eklenme tarihi: 26.11.2013




Share |




YORUMLARINIZ


bi bu eksikti
eeee nolmuş? ne işlerliği olur ne faydası ama gemi personellerine fena halde zararı olur . biz göreve seçildik diye ... tuvalete gitme sertifikasına bile onay verirler nasılsa kurslar dört gözle gemicinin 3 kuruşunuda kapmak için bekliyor

Yazan: ocean - 29.11.2013 20:16:28


diğer
tamam Türk denizciliğinin sorunlarını çözdük sıra dünya denizciliğine geldi acaba neyin gururunu yaşıyorlar Türk denizciliğini getirdikleri durumu görmüyorlarmı o elçi acaba hayatında hiç gemi personeliyle konuştumu yada sizde okusaydınız sizde yüksek maaş alırdınız diye düşünenlerdenmi hayırlısı olsun ben bir Türk gemicisi olarak gurur duyulacak bir şey görmüyorum
Yazan: atilla genç - 26.11.2013 14:50:19




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ATAK Holding
 YARDIMCI Denizcil..
 BEKIR SENGUL Ship..
 RANMARİNE Denizci..
 YAREN Denizcilik
 BOĞAZİÇİ Kum Çakı..
 ÇİLLİOĞLU Denizci..
 SARP Yat İmalat S..
 LÜFER Turizm orga..
 ÜTOPİK Rekreasyon..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim