Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Mart 2024
Haber
Anket
IMO'dan Türkiye'ye rekor oy
Türkiye, oylamada geçerli oy kullanan 154 üye ülkeden 136’sının oyunu alarak Konsey üyeliğine tekrar seçildi.

Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO)’nün 28. genel kurul toplantısı İngiltere'nin başkenti Londra'da Türkiye adına sevindirici şekilde sona erdi. 1959 yılında kurulan ve merkezinin Londra'da olduğu Birleşmiş Milletler Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Genel Kurulu Başkanlığı’na Türkiye'nin seçilmesinin ardından bugünde konsey üyeliği oylandı. Türkiye adına Londra Büyükelçisi Ünal Çeviköz'ün 2 yıl genel kurula başkanlık yapacağı örgütün konsey üyeliği oylamasında rekor oy alan Türkiye, üyeliğini devam ettirdi. Türkiye, Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Konsey üyeliğine geçerli 154 oyun 136’sını alarak tekrar seçildi. IMO Konsey üyeliğine ilişkin seçimler 29 Kasım 2013 tarihinde yapıldı. Seçimlerde “C” kategorisinden yeniden aday olan Türkiye, oylamada geçerli oy kullanan 154 üye ülkeden 136’sının oyunu alarak Konsey üyeliğine tekrar seçildi. Türkiye, bu seneki seçimlerde bugüne kadar aldığı oyların en yükseğini alarak 20 ülke arasında 2. sırada Konsey’e seçildi.

Ahmet Davutoğlu teşekkür etti

T.C. Dışişleri Bakanı, (Republic of Turkey Minister of Foreign Affairs) Ahmet Davutoğlu sosyal medyayı kullanarak teşekkür etti. Davutoğlu resmi kişisel hesabında “Londra’dan gelen güzel bir haberi paylaşmak istiyorum.” diyerek Uluslararası başarıyı kamuoyuyla paylaştı.

T.C. Dışişleri Bakanı, Ahmet Davutoğlu şunları söyledi: “ Tüm uluslararası örgütlerde Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek için çalışmaya devam ediyoruz. Türkiye, Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Konsey üyeliğine geçerli 154 oyun 136’sını alarak tekrar seçildi. Bu oy ülkemizin IMO tarihinde katıldığı seçimlerde aldığı en yüksek oydur. Türkiye’ye bu güveni gösteren tüm ülkelere teşekkür ediyorum. Ayrıca ülkemiz IMO’da ilk kez Genel Kurul Başkanlığı’na da seçildi.”

IMO Genel Kurul Başkanı Ahmet Ünal Çeviköz

Birleşik Krallık nezdinde Türkiye Büyükelçisi ve aynı zamanda Uluslararası Denizcilik Örgütü (UDÖ) 28.Genel Kurul Başkanı olan Ahmet Ünal Çeviköz, konsey üyeliğiyle ilgili konuştu. Çeviköz şunları iletti:
“Türkiye IMO Konseyi üyeliğine tarihindeki en yüksek oyu alarak ikincilikle seçildi. Bu sonucun alınmasında emeği geçen herkese teşekkürler.”



IMO 28. Genel Kurul Toplantısı çerçevesinde yapılan IMO Konsey Üyeliği seçimleri hakkında Dışişleri Bakanlığı’nın yaptığı açıklama ise şöyle:
“Londra’da gerçekleştirilmekte olan Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) 28. Genel Kurul toplantısı çerçevesinde, IMO Konsey üyeliğine ilişkin seçimler 29 Kasım 2013 tarihinde yapılmıştır. Sözkonusu seçimlerde “C” kategorisinden yeniden aday olan ülkemiz, oylamada geçerli oy kullanan 154 üye ülkeden 136’sının oyunu alarak Konsey üyeliğine tekrar seçilmiştir. Ülkemiz bu seneki seçimlerde bugüne kadar aldığı oyların en yükseğini alarak 20 ülke arasında 2. sırada Konsey’e seçilmiştir.
Ülkemiz ayrıca, IMO 28. Genel Kurul toplantısının 25 Kasım 2013 tarihinde yapılan açılış oturumunda Genel Kurul Başkanlığı’na seçilmiştir. Genel Kurul üyelerinin büyük desteğiyle Genel Kurul Başkanlığı’na seçilen ülkemiz, IMO’ya katıldığı 1956 yılından bu yana ilk kez bu önemli görevi üstlenmiştir. Genel Kurul Başkanlığını ülkemiz adına Londra Büyükelçimiz Ünal Çeviköz yürütmektedir.
Ülkemizin IMO Konsey üyeliği ve IMO Genel Kurul Başkanlığı adaylığına gösterilen bu güven Türkiye’nin denizcilik alanında kaydettiği somut ilerlemelerin yanısıra çok yönlü dış politikamızın yarattığı olumlu etkinin de bir yansımasıdır. Ülkemiz Konsey üyeliği ve Genel Kurul Başkanlığı sırasında, denizcilik alanında sahip olduğu imkân ve kabiliyetleri ile bilgi ve tecrübesi sayesinde IMO çalışmalarına ve bağlı olduğu IMO hedeflerinin ilerletilmesine yönelik somut katkılarda bulunmaya devam edecektir.”

**************************
KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ;
Türkiye, IMO Genel Kurul Başkanlığına seçildi



Kaynak: Avrupagazete
Eklenme tarihi: 30.11.2013




Share |




YORUMLARINIZ


Banane
Baskan olmuşun vali olmuşun padişah olmuşun banane bundan yahu? Gemiadamina ne faydası varmış bunun, bu mevkillerini denizciler için ne yapmak amacıyla kullanacaklar. Bundan bahsedelim bence...

Yazan: Veli Baran - 2.12.2013 22:29:23




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ARIF KALKAVAN
 TEAM SHIP Crew
 DENİZ RASPA
 POLARİS Denizcili..
 ECA Ship Trade Co..
 DERPINA Denizcili..
 TEKNOMARİN Denizi..
 DENİZCİLER Turizm
 KAŞ Diving
 MİRA Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim