Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Mart 2024
Haber
Anket
Özel sektör derin sulara indi
Derin sularda araştırmalar yapabilecek gemi sayısı çok az olan Türkiye’de özel sektör de bu konudaki açığı kapatmak için harekete geçti. Bir Türk armatör tarafından satın alınan araştırma gemisi batıkları araştırmak için yenilendi.



Geniş bir kıyı çizgisi ve derinlerinde yüzlerce batığı barındıran Türkiye’de araştırma gemisi açığını doldurmak için özel sektörde girişimlere başladı. İtalya’dan getirilerek Tuzla’da tamamen yenilenen ve dünyanın en gelişmiş haberleşme sistemleriyle donatılan Denmar 2, ilk operasyonuna Türkiye-KKTC Tatlı Su Boru Hattı için Akdeniz’e açılarak başladı. Denmar 2, 1996’da Yunan jeti tarafından düşürüldükten sonra halen Sakız Adası açıklarında bulunan F-16 uçağını ve şehit Yüzbaşı Nail Erdoğan’ı çıkarmak için düzenlenecek operasyona destek vermek istiyor.

Etrafı denizlerle çevrili bir ülke olmasına rağmen derin sularda bilimsel araştırmalar yapabilecek gemi sayısı çok az olan Türkiye’de özel sektör de bu konudaki açığı kapatmak için harekete geçti. Dünyanın çeşitli okyanuslarında araştırma gemisi olarak hizmet verdikten bir Türk armatör tarafından satın alınan gemi kıyılarımızdaki zenginlikleri ve batıkları araştırmak için yenilendi.

80 metre boyunda

80 metre boyuyla dikkat çeken Denmar 2, dinamik pozisyonlama özelliğine sahip ilk gemiler arasında yer alıyor. Çapa atılması mümkün olmayacak kadar büyük derinliklerde araştırma yapmak için uydu aracılığıyla 4 noktadan yerini sabitleyebilen gemi, bu özelliği ile en derin sularda bile operasyonlar yapabiliyor. Marmaray, İzmit Körfez Geçişi, 3. Köprü gibi mega deniz inşat projelerinin yanı sıra derin sularda araştırma yapabilecek dev sualtı robotlarını da taşıyabilen Denmar 2, ilk görevi için KKTC’de bulunuyor. Geminin armatörü Emre Sönmez, “Binlerce metre derinlikte ya da fırtınalı havada bile gemi sabit kalarak bilimsel araştırmalar yapabiliyor. Bu çok az gemide bulunan bir özellik. Türkiye’de devlete ait 2-3 gemi dışında ilk kez özel sektör kullanıyor” dedi.



Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 03.12.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MARİNTEK Danışman..
 DENİZCİLER Turizm
 YALOVA Sualtı Su ..
 NEMTAŞ Denizcilik
 KÜÇÜKPRENS gezi t..
 FENWICK MARITIME
 ORUÇOĞLU Yacht & ..
 BUTONİ A.Ş.
 SAN-MAR Denizcili..
 İNTA Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim