Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Mart 2024
Haber
Anket
Esad'ın kimyasal silahını bu gemi imha edecek
Suriye'nin kimyasal silah stoklarının Latakya Limanı'ndan başka bir ülkeye, bu ülkeden de imha için hazırlanacak ABD gemisine taşınacağı belirtidi.

BM ve Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) adına Suriye'nin kimyasal silahlarının imhası misyonu özel koordinatörü Sigrid Kaag, BM Güvenlik Konseyi'ne konuya ilişkin bilgi verdi.

Toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Kaag, Suriye'nin kimyasal silahlarının imhasında üçüncü aşama olan "kimyasal cephanenin ülke dışına çıkarılması" aşamasına geçtiklerini söyledi.



Cephanenin eğitimli Suriyeliler tarafından paketlenip mühürlendikten sonra liman kenti Latakya'ya götürülmesinin planlandığını belirten Kaag, paketlerin buradan bazı BM üyesi ülkeler tarafından sağlanacak ticari gemilerle alınarak başka bir limana götürüleceğini, buradan da cephaneyi imha edecek ABD gemisine ulaştırılmasının planlandığını anlattı.

Kaag, kargoyu Latakya Limanı'ndan alacak ticari gemileri hangi ülkelerin sağlayacağı, kargonun önce hangi ülkenin limanına götürüleceği ve cephanenin imha edileceği yere ilişkin ise bilgi vermedi.

"Her şeyden önemlisi Suriye'nin güvenlik koşulları" diyen Kaag, BM Güvenlik Konseyi kararında belirtilen sürede misyonun tamamlanmasının Suriye'deki güvenlik koşullarının elvermesine bağlı olduğunu vurguladı.

Latakya Limanı'nın Suriye hükümeti tarafından belirlendiğini ifade eden Kaag, cephanenin buraya güvenli biçimde nakliyesinin sorumluluğunun hükümette olduğunu dile getirdi.

Kaag, misyonun uluslararası standartlarda güvenli bir şekilde tamamlanabilmesi için daha fazla mali kaynağa ihtiyaçları olduğunu da belirtti.

BMGK kararına göre kimyasal cephanenin bu yıl sonuna kadar ülke dışına çıkarılması, gelecek yıl ortasına kadar da Suriye'nin tüm kimyasal silah sistemlerinin ve cephanelerinin imha edilmesi gerekiyor.



Kaynak: ntvmsnbc
Eklenme tarihi: 05.12.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KLAS Gemi acental..
 ÖZEL PENDİK YAŞAM..
 MAK Denizcilik Ti..
 İMAMOĞLU Denizcil..
 MEGAMAR Denizcili..
 DOĞRU Denizcilik
 DOGRUYOL Gemi İşl..
 YILMAR Denizcilik..
 EGE RORO
 YENAL Gemi İşletm..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim