Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Mart 2024
Haber
Anket
Google, Kardak'ı Yunanistan'a verdi
Muğla'nın Bodrum İlçesi Gümüşlük Beldesi’ne 4.5 mil uzaklıkta bulunan ve 1996 yılında Yunanistan ile Türkiye arasında krize neden olan Kardak kayalıklarının arama motoru Google’da Yunanistan’a ait gibi gösterilmesi tartışmaya neden oldu.

Türkiye ile Yunanistan arasında, 1996 yılında bir gemi kazasının ardından krize neden olan ve o tarihten bu yana iki ülkenin Sahil Güvenlik botlarının sık sık karşı karşıya geldiği Kardak kayalıkları, yeni bir tartışmaya yol açtı. Gümüşlük Beldesi açıklarındaki Kardak kayalıklarının yaklaşık iki hafta önceye kadar üzerinde herhangi bir tabir bulunmazken, dünyaca ünlü arama motoru Google, kayalıkların Yunanistan’a ait gibi gösterdi. "Google Earth" adlı programda, kayalıkların üzerine İngilizce ve Yunanca İmia Limnia Ena ile İmia Limnia Dio yazıldığı görüldü. Yunan Sahil Güvenlik botlarının ise son iki hafta içinde Kardak kayalıkları bölgesine daha sık gelip demir attığı ve Türk balıkçıları adaya yaklaştırmadığı belirtildi.

YANLIŞLIK DÜZELTİLMELİ

Bodrum Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Arif Yılmaz "1996 yılında meydana gelen gemi kazasının ardından Türk komandolarının adaya çıkarak tüm dünyaya verdiği mesajın dikkate alınması gerekirdi. Orası Türk toprağı, bu nedenle taviz vermiyoruz. Ancak arama motorlarında ve beynelmilel denizcilik haritalarında Kardak kayalıklarının Yunan adası olarak görülmesi nedeniyle sorunlar yaşanıyor. Bölgede özellikle yaz aylarında seyreden yabancı tekneler, yatlar ve uluslararası yük taşımacılığı yapan kuru yük gemileri o bölgeden geçerken hangi bayrağı çekecekleri konusunda tereddüt yaşıyor. Adaların Yunanistan’a ait olduğunu haritada gören tekne sahibi Yunan bayrağı çekince Türk Sahil Güvenliği, Türk bayrağını çekince de Yunan Sahil Güvenliği müdahalede bulunuyor. Bölgeyi tanıyan özellikle Türk denizcilerse, gerginlik yaşanmaması için Kardak kayalıklarına yanaşmıyor. Ancak Yunan Sahil Güvenlik botları uluslararası bir yelken yarışmasında bile Türk teknelerini taciz etmeye kadar işi götürdü. Google ve denizcilik sitelerindeki bu yanlışlığı düzeltmek için gereken girişimlerde bulunacağız" dedi.



Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 07.12.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 APM Denizcilik Na..
 İSKOMARİNE Denizc..
 ADAKENT Gemi İşle..
 VATAN PLASTİK San..
 SAMSUN Shipping
 KALE Grubu
 İSKETE Deniz Taşı..
 ORGANİKSAN Ltd.
 CAPELLA Denizcili..
 HACIÖMEROĞLU Deni..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim