Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Geminin ve firmanın uyuşturucu sevkiyatıyla hiçbir ilgisi yok
İstanbul narkotik polisinin Derince Limanı’nda bir geminin personeline yönelik yaptığı operasyona ilişkin, geminin bağlı olduğu firmadan açıklama geldi. ‘İlhanağa’ gemisinin uyuşturucu sevkiyatı ile hiçbir ilgisinin olmadığını duyuran firma, gözaltına alınan kişinin de kaptan değil, gemide çalışan bir personel olduğunu belirtti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Şube Müdürlüğü ekiplerince teknik takip sonucu yapılan operasyonda yurt dışına uyuşturucu sevkiyatı yapan bir şebeke çökertilmişti. 12 kilogram eroinin ele geçirildiği operasyonda ‘İlhanağa’ gemisinde görevli Dündar G. İsimli şahıs da gözaltına alınmıştı. ‘İlhanağa’ gemisinin ait olduğu firma, polisin operasyonuna ilişkin açıklama yaparak, Dündar G.’nin kaptan değil personel olduğunu bildirdi. Söz konusu operasyonun gemiye değil, şahsa yönelik olduğunu açıklayan firma yetkilileri, geminin hiçbir şekilde uyuşturucu sevkiyatı ile alakasının olmadığını belirtti.

Geminin Slovenya’ya doğru yola çıktığını ve gemide polisin hiçbir işlem yapmadığını anlatan firma yetkilileri, söz konusu personel hakkında polisin daha önceden kendilerinden bilgi aldığını da aktardı. Konuyla ilgili basında çıkan haberlere de değinen firma yetkilileri, İlhanağa gemisinin bünyelerinde çalışan kuru yük gemisi olduğunu vurguladı.

************************

FİRMA TARAFINDAN YAPILAN AÇIKLAMA

23.11.2013 Tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube personelince gerçekleştirilen operasyon neticesinde ele geçirilen uyuşturucu madde ile ilgili olarak basın yayın kuruluşlarına servis edilen haberlerde doğru olmayan bilgiler bulunması nedeni ile aşağıdaki açıklamanın yapılması zaruri hale gelmiştir.

Haber sitelerinde ve bazı gazetelerde yer alan haberin yanlış bilgiler içerdiği bu açıklamamızın EK'inde sunmuş oldugumuz İstanbul Emniyeti Narkotik Şube Müdürlüğünün yazısı ile net olarak anlaşılmaktadır.

Bu olayla ilgili olarak, Emniyet birimleri operasyon ile ilgili bizleri de bilgilendirmiş olup işletmemizden belge, döküman ve bilgi anlamında destek almışlardır.

Olayın haber siteleri ve bazı gazetelerde yer aldığı gibi Gemimizle, Limanla ve Gemi kaptanı ile hiçbir ilişkisi yoktur. Olay Gemimizde güverte lostromosu olarak çalışmış Dundar G isimli kişinin karışmış oldugu gemimiz ve liman sahası dışında vuku bulmuş yasadışı bir olaydır.

İstanbul Emniyeti Narkotik şube yetkililerince gemimizde herhangi bir arama yapma ihtiyacına gerek duyulmamış, şirketimiz yetkilileri ve gemi personelimizin ifadesi dahi alınmamıştır.

Gemimiz normal yuklemesini tamamladıktan sonra Slovenya'nın Koper limanına hareket etmiştir.Gemimizin limandan kalkışında ve seyrinde herhangi bir gecikme yaşanmamıştır.

Bu hususla ilgili olarak Narkotik Şube yetkililerine yapmış oldugumuz müracaat sonucunda yukarı bahsedildiği gibi EK'teki yazı tanzim edilerek tarafımıza verilmiştir. Bu vesile ile bahse konu olayla şirketimizin ve gemimizin hiçbir ilgisinin olmadığının teyidini veren İstanbul Emniyeti Narkotik Şube Müdürü, Sayın Mahir ÇAKALLI beye ve Ekibine ayrıca teşekkür ederiz.

************************

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN AÇIKLAMASI

23.11.2013 günü yapılan operasyonda ele geçirilen 11 kilo 225 gram eroin maddesi ile ilgili olarak 02.12.2013 günü haber ajanslarında çıktığı şekilde “İlhan Ağa” gemisi ve bağlı bulunduğu “Beykoz Denizcilik” ile ilgisinin olmadığı tespit edilmiştir.
Bilgilerinize rica ederim.
Mahir Çakallı
İl Emniyet Müdür Yardımcısı

************************

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ;
Gemi kaptanına uyuşturucu baskını


www.gemipersoneli.com

Eklenme tarihi: 11.12.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İSTANBUL DENİZCİL..
 BEYKİM Petrolcülü..
 O.D.G.I. SHIPPING
 DOĞUHAN Denizcili..
 FURUNO Denizcilik
 GÜLCEM Denizcilik..
 ALCOR Shipping
 GAMMA Denizcilik
 SEAHAWK Training ..
 ERTUR Yatçılık
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim