Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Denizcilik lisesi öğrencisine 'basına sızdırma' cezası
Trabzon'da eğitim gördüğü lisede kalorifer yanmadığı için çekilen görüntüleri basına sızdırdığı iddia edilen lise öğrencisi Z.E.E'ye, okulun disiplin kurulunca 3 gün okuldan uzaklaştırma cezası verilmesi kararlaştırıldı. Yöneticilerİ çocuğun üşüyormuş görüntüsü vererek yalan habere yol açtığını söylüyor.

Trabzon Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi’nde eğitim gören 11’inci sınıf öğrencisi Z.E.E’nin (16) babası Bekir Sami E.’ye, okul müdürü Orhan Genç imzasıyla gönderilen yazıda, oğlu Z.E.E’nin "gazeteye görüntü temin ettiği" gerekçesiyle suçlu bulunduğu, öğrenciye Disiplin Kurulu’nca 3 gün okuldan uzaklaştırma cezası verildiği belirtildi.

Yazıda, Disiplin Kurulu’nun öğrenci Z.E.E’nin söz konusu davranışı sebebiyle davranış notundan da 20 puan kestiği kaydedildi. Olaya tepki gösteren ve bir internet sitesi sahibi olan baba Bekir Sami E, kendisi Ankara’dayken eve gelen oğlu Z.E.E’nin, ablasına, okulda kaloriferler yanmadığı için üşüdüklerini söylediğini ifade etti.

Ablanın da Z.E.E’nin okulda arkadaşları ile çektikleri fotoğrafları kullanarak konuyu kendi internet sitelerinde haber yaptığını, ardından bir yerel gazetenin okuldaki ısınma sorununu haberleştirdiğini anlatan baba Bekir Sami E., olayın haberleştirilmesinden bir gün sonra kaloriferlerin yandığını söyledi.

'OKULDA ÜŞÜDÜĞÜNÜ ANLATMAYACAK MI?'

Bekir Sami E., bu olaydan sonra okul yönetiminin olaydan sorumlu tuttuğu oğlu Z.E.E’ye "gazeteye görüntü temin etme" suçundan 3 gün okuldan uzaklaştırma cezası verdiğini belirterek "Bu olay öncesi okulda atölye şefi olan H.P. derslerde öğrencilere yardımcı olmak için bir sosyal paylaşım sitesinde grup kurmuş. Oğlumun da aralarında bulunduğu çocuklar da ısınma sorununu burada anlatmış ancak hiçbir önlem alınmamış. Çocuk da olayı evde anlatmış. Kendisi olayı haber yapmamış, kimseye de fotoğraf vermemiştir. Çocuk okulda üşüdüğünü evde anlatmayacak mı" dedi.

Bekir Sami E. durumu bildirdiği Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’e duyarlılığından dolayı teşekkür ederek, "Benim çocuğum yarın bir yerde görev almak istese aldığı ceza karşısına çıkacak ve sorun yaşayacak. Hiçbir suçu olmamasına rağmen çocuğumun ceza almasına anlam veremiyorum" ifadelerini kullandı.

'ÜŞÜYORMUŞ GÖRÜNTÜSÜ VERİYOR'

İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç ise bir süre önce okulun atölyesinde sistemdeki hava dolaşımından kaynaklanan kısmı bir arıza yaşandığını belirterek, "Z.E.E de bir sınıfta üşüyormuş görüntüsü veren 2 arkadaşının kurgu fotoğrafını çekiyor. Fakat arızanın yaşandığı yer atölye. Bu fotoğraflarla konu haber yapılıyor" dedi.

Z.E.E’nin ayrıca bir sosyal paylaşım sitesinde arkadaşları ile okul yöneticileri ve öğretmenler hakkında yakışıksız ifadeler kullandığını söyleyen Kırbaç, şöyle konuştu:
"Habere konu olan fotoğrafın çekilmesi ve babasına sunulması çocuğumuz Z.E.E’nin marifeti. Okulun Disiplin Kurulu da çocukla ilgili bir çalışma yürütüyor ve yönetmelikte internet, yazılı ve görsel medya aracığıyla okulla ilgili bir takım bilgi, belgelerin paylaşılmasıyla ilgili bir hüküm var. Bu sebeple çocuğa 3 gün uzaklaştırma cezası verilmesi kararlaştırılıyor ancak cezanın birinci döneminin son haftasında uygulanması için de bir şerh konuluyor. Yani henüz karar uygulanmadı. Hatta çocuğun bugün sınavı var ve okula gelmesi için ailesine haber verdik" dedi.

Kırbaç, her lise çağındaki çocukta birtakım sorunlar olabileceğini anlatarak "Konu hakkında Valimiz Öz’e de bilgi verdim. Valimiz de çocuğu kazanmamız, gerekli şefkati göstermemiz konusunda bize talimat verdi. Ben de okul müdürü ve bir müdür yardımcısına bu konuda talimat verdim. Çocuğu mümkün olduğunca kazanmalıyız, çocuk bizim de çocuğumuz ama zaman zaman görüştüğümüz baba Bekir Sami E.’nin bu olay dışında bize yönelik bazı haksız suçlamaları hem çocuğunu hem bizi üzüyor" diye konuştu.



Kaynak: Posta
Eklenme tarihi: 20.12.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AVŞA Denizcilik İ..
 PASİFİK Lojistik ..
 KOTİLOĞLU Deniz N..
 İYEM Asya Denizci..
 NAKLET Ticaret Lt..
 PAKSOY KARDEŞLER ..
 PLUTO Dalış Merk.
 LCM ROTA
 APM Denizcilik Na..
 SELMAR Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim