Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Mavi Marmara İsrail’e ders olmuş
İsrail’in, İran’ın Gazze’ye roket gönderdiği iddiasıyla alıkoyduğu gemiye düzenlenen operasyonda ‘Mavi Marmara benzeri tartışmaların’ yaşanmaması için önlem alındı.

Türkiye ve İsrail arasında Mavi Marmara baskınında ölenlerin yakınlarına verilecek tazminatlara ilişkin görüşmeler sonuçlanmazken İsrail ordusu Mayıs 2010’da yaptığı baskından ‘dersler’ çıkardı. İsrail’de yayımlanan Haaretz gazetesinin haberine göre Gazze’ye taşıdığı öne sürülen İran’ın Klos-C tipi kargo gemisine düzenlenen operasyonda İsrail donanması ve ordunun medya bölümü yakın bir işbirliği sergiledi. Haaretz’e konuşan üst düzey askeri kaynaklar, operasyon boyunca kamerayla görüntülü ve sesli kayıt alındığını, bunun da ‘Mavi Marmara’nın da dahil olduğu eski olaylardan alınan derslerin sonucu olduğunu’ belirtti. Donanmadan Albay Ran Steigman, “Başka yerlerdeki insanların bunun nasıl yapıldığını bilmeleri lazım. Asker ve subaylara etraflarında bir kameranın dolanmasının sorun yaratmayacağı söylendi” açıklamasını yaptı.

‘Türk kaptanın haberi yoktu’

Dün Eilat limanına geminin çekilmesiyle tamamlanan operasyonda yaklaşık 300 asker görev yaptı. İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif’in Gazze’ye silah gönderildiği iddiasını ‘başarısız yalanlar’ ifadesiyle yalanlamasına rağmen İsrail ordusu, Panama bandıralı gemide bulunan silah ve roketlerin İran’a ait olduğunu vurguluyor. Haaretz’in haberinde ordunun ‘gemi mürettabatının taşıdığı yükten hiçbir şekilde haberi olmadığına ordunun ikna olduğu’ bilgisi de yer aldı.

Komandolar gemiye çıkmadan önce kaptan geminin silah taşıdığından şüphelendiği bildirildi. Steigman, Türk olan kaptanın ‘şaşırdığını’ belirtti. İsrail askerleri gemi içerisindeki aramada Suriye üretimi M-302 cinsi füzelerin daha az gelişmiş bir şekline benzeyen onlarca füze buldular. Türk kaptan bulunan roketlerin yanına götürülerek geminin kendisine haber verilmeyen yükünü gözleriyle görmesi sağlandı. Askerlerin güvenlik gerekçesiyle devam etmedikleri gemiyi arama işine dün Eilat limanında tekrar başlandı.


***********************************
KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ:
İsrail’den “gemi” açıklaması
Bomba yüklü gemi hakkında İran'dan açıklama
İsrail, İran gemisine el koydu





Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 10.03.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 TURMAR Gemicilik ..
 ABC SHIPSTORE D..
 ADAMAR Denizcilik
 SARP Turizm
 EMİR Denizcilik
 SERAKİ Turizm Ltd..
 TUR YAT SAN
 IDE Yachting
 KAMAN Denizcilik ..
 ULUÇAY Yatçılık
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim