Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
23 Nisan 2024
Haber
Anket
Yurtdışındaki Türk gemilerinin yüzde 30’u Malta’ya kayıtlı
Türkiye’nin Malta’da kayıtlı 165’ten fazla grostonluk gemisi bulunuyor. Bu rakam yurtdışına kayıtlı Türk gemilerinin yüzde 30’undan fazlasına tekabül ediyor. Yabancı ülkelere kayıtlı Türk meşeli gemilerin Türk bayrağı taşıması için 22 Ağustos 2009 tarihinde düzenleme yapılarak bazı teşvikler getirilmişti.

Malta Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı Nancy Caruana, Malta Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosu Ahmet Çalık ve Malta Kurumsal İşler Daire Başkanı Philo Meli, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ve Ege Genç İşadamları Derneği’ni (EGİAD) ziyaret etti. Caruana, Malta ve Türkiye’nin, ekonomik ilişkilerinin güçlendirilmesi bakımından işbirliği yapabilecekleri birkaç önemli alana işaret ederek, “Denizcilik sektörü, bu işbirliği alanlarının başında gelmektedir.” dedi. Malta’nın halihazırda dünyadaki altıncı en büyük gemi filosuna ve Avrupa’daki en büyük gemi siciline sahip olduğunu kaydeden Caruana, “Türkiye’nin Malta’da kayıtlı 165’ten fazla grostonluk gemisi bulunmaktadır ve bu rakam, yurtdışında kayıtlı Türk gemilerinin yüzde 30’undan fazlasına tekabül etmektedir.” bilgilerini verdi. Türkiye-Malta İş Konseyi’nin yatırımları artıracak girişimlere yardımcı olduğunu ifade eden Caruana, şunları kaydetti: “İki ülke arasındaki ticaret, 2010 yılında rekor düzeye yükselerek 70 milyon Euro’ya ulaşmıştır. İthalatta, 2008 yılı öncesinde uluslararası piyasalarda yaşanan ekonomik durgunluk henüz aşılamamakla birlikte, yüzde 80 oranında artış kaydedilmiştir. Malta Denizcilik Kurumu’nda kayıtlı ticari gemisi sayısı, 211, Türklerin hisse sahibi olduğu Malta’da kayıtlı şirket sayısı ise 379’dur. İki ülke arasında, 2010 yılında da rekor seviyelerde olan dış ticaret, yaklaşık 260 milyon Euro’dan 330 milyon Euro’ya yükselerek 2011 yılında da artış göstermeye devam etmiştir. 2010 yılında 33,2 milyon Euro olan dış ticaret açığı, Türkiye’nin lehine gelişerek yüzde 35’lik bir artış kaydetmiş ve geçen sene 44,9 milyon Euro olmuştur.”

Malta ile Türkiye arasındaki ilişkilerin son beş yılda ciddi gelişme kaydettiğini vurgulayan EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya da, iki ülke arasındaki ticaret ve yatırımların daha da geliştirecek somut adımlara ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

MALTA, TÜRK YATIRIMCILARI BEKLİYOR

EBSO’yu da ziyaret eden Nancy Cauana, Egeli işadamlarını yatırıma çağırdı. Caruana, yatırımcının sorun yaşamaması için bürokrasiyi önlemekle görevli bir Bakan bulunan Malta Hükümeti’nin enerji alanında maliyetleri düşürecek bir çalışma içinde bulunduğu bilgisini verdi. EBSO Başkan Yardımcısı Erdoğan Çiçekçi ise “Malta, uluslararası eğitim ile denizcilikte marka. Ancak işgücü maliyetlerinin yüksekliği yatırımların önünde engel teşkil ediyor.” dedi. Bu konuda düzenleme yapılması çağrısında bulunan Çiçekçi, “Makedonya, Bosna Hersek gibi ülkeler, işgücü maliyetlerinin düşüklüğünün yanı sıra, Türk yatırımcılara ücretsiz arazi seçenekleri sunuyor. Malta, bu konularda düzenleme yapmalı.” diye konuştu.



Kaynak: Bugün
Eklenme tarihi: 04.09.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 EDO TURİZM
 HEDEF Shipping
 EFE Gemi İşletmec..
 DMY Denizcilik A...
 İSKENDERUN Deniz..
 EKİNCİ Gemi Hizme..
 TRANSATLANTIK Den..
 MARİST Shipping
 AR Shipping
 EGE Su Altı Hizme..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim