Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
’Umut Gezisi’ gemisi İstanbul’da
Kuveytli zihinsel engelli çocuklar ile ailelerini dünya turuna çıkaran Umut Gezisi gemisi İstanbul’a geldi. Ataköy Marina’ya gelen gemiyi Kuveyt Büyükelçisi Sheikh Fahad ile beraberindeki heyet karşıladı.



Kuveyt hükümeti zihinsel engelliler hakkında insanların bilincini artırmak amacıyla dünya turu düzenledi. Kuveyt’ten hareket eden ‘Umut Gezisi’ isimli gemi, zihinsel engelli 2 çocuk ve aileleriyle birlikte deniz yolculuğuna çıktı. 19 ülkede 21 limana uğrayacak olan geminin duraklarından biri de İstanbul oldu. Bu sabah Ataköy Marina’ya gelen gemi ve yolcularını Kuveyt Büyükelçisi Sheikh Fahad S. ile beraberindeki heyet karşıladı. Gemi marinaya geldikten sonra kısa bir tören düzenlendi. Kuveyt milli marşı ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından yolcular gemiden indi. Büyükelçi Sheikh Fahad S.’nin karşıladığı zihinsel engelli çocuklar ve aileleri yine Kuveyt vatandaşı olan görevlilerle sarılarak hasret giderdi.

Kuveyt Büyükelçisi Sheikh Fahad S. Türkçe bir konuşma yaparak, geminin engelli çocukların sesini dünyaya duyurmak için yola çıktığını söyledi. Büyükelçi Sheikh Fahad S., ’Çocuklar 5 gün İstanbul’da olacaklar. Bu çocuklar zihinsel engelli ama onlardan herkes gibi gayet sağlıklılar.” dedi. İstanbul’da 5 gün boyunca kalacak olan çocuklar ve ailelerinin bu süre boyunca tarihi ve turistik yerleri gezeceği kaydedildi.

Zihinsel engelli olan Mıshal A. Al Bader, İstanbul’a geldiği için çok mutlu olduğunu söyledi. Al Bader duygularını şöyle dile getirdi: ’Kuveyt’e döndüğümde burada gördüğüm ve yaşadıklarımı anlatacağım. Bu şekilde Türkiye ile Kuveyt arasında bir kardeşlik köprüsü kurmak istiyorum.” diye konuştu.

Kuveyt’ten 5 Mayıs’ta yola çıkan gemi aralarında Türkiye, ABD, Suudi Arabistan, Mısır, Yunanistan, Cezayir, Fas, İspanya, Fransa ve İngiltere’nin de bulunduğu toplam 19 ülkede 21 limana uğrayacak. Toplam yolcuğun ise 210 gün sürmesi planlanıyor.



Kaynak: Haberfx
Eklenme tarihi: 05.09.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 YALTUR
 TURKON Holding
 AY İnşaat Turizm ..
 DİPMAR Gemi Kurta..
 ORIENT Shipping C..
 ADAKENT Gemi İşle..
 FEYZ Denizcilik L..
 İSKOLDEN A.Ş.
 YALOVA Sualtı Su ..
 KEREM Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim