Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Yanan gemi tatbikatı nefesleri kesti
Muğla'nın Marmaris ilçesinde düzenlenen yanan bir gemideki yaralıları kurtarma tatbikatı renkli görüntülere sahne oldu. 17 kurumdan 170 personelin katıldığı tatbikatta bir İngiliz gemisindeki yaralıların kurtarılması canlandırıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü organizasyonunda İl Sağlık Afet ve Acil Durum Planı (İL-SAP) Yönergesi çerçevesinde Marmaris Limanı'nda yapılan tatbikata, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Halk Sağlığı İl Müdürlüğü, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, Marmaris Liman İşletmesi, Kara Hudut Liman ve Havalimanı Sağlık Denetleme Merkezleri, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri’nin (UMKE) de aralarında bulunduğu 17 kurumdan 170 personel katıldı.

Senaryo gereği, bir İngiliz gemisinin kazan dairesindeki patlamanın ardından yangın çıktı. Patlama ve yangın nedeniyle çok sayıda kişi yaralandı. Yaralılara yapılan ilk müdahalenin ardından ekipler, gemideki yolcuların tahliyesini gerçekleştirdi. Sedyelerle taşınan yaralılar, burada yapılan ilk müdahalenin arından ambulanslara konularak çevredeki hastanelere sevk edildi. Bu sırada liman görevlileri karadan, Sahil Güvenlik botundaki askerler de denizden su sıkarak gemideki yangını söndürdü. Paniğe kapılarak suya atlayan 3 kişi de Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılarak kıyıya çıkartılarak 112 Acil Servis ekiplerine teslim edildi. Gerçeği aratmayan tatbikatta heyecanlı anlar yaşandı. Senaryo gereği çıkan yangında 7 kişi hayatını kaybederken, 42 kişi de çeşitli yerlerinden yaralandı.

İl Sağlık Müdürü Cihat Tekin, tatbikatla afet, deprem ve kaza durumları öncesinde ilin envanterini ortaya koyarak kurumlar arasındaki koordinasyonun sağlanmasını amaçladıklarını söyledi. Tatbikatta Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerine dile getiren Tekin, "UMKE'li kardeş il projesi kapsamında Elazığ Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ve ekiplerini ağırlıyoruz. Bu proje ile doğuyla batının kaynaşmasının yanı sıra kaynakların ekonomik şekilde kullanılmasının hedeflendik." dedi.



Kaynak: Bugün
Eklenme tarihi: 23.10.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BATUHAN Denizcili..
 MEKE Group
 YANARTAS Travel A..
 OSMAN VE YAŞAR EK..
 DEDEMAN Holding A..
 KAPTANOĞLU Denizc..
 DALICI Denizcilik
 ABC SHIPSTORE D..
 GULNAK Dnz. Nak. ..
 CAMUZLAR Sea Prod..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim