Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Samsun’da gemi yan yattı, 10 personel helikopterle kurtarıldı
Samsun'da olumsuz hava şartları sebebiyle limana yanaşmaya çalışan 'Saint Kitts & Nevis' bandralı 1951 grostonluk kuru yük gemisi fırtına nedeniyle yan yattı. Su aldığı için çekilemeyen gemide bulunan 10 mürettebatı kurtarmak için ekipler zamanla mücadele etti. Fırtına ve dalgalar sebebiyle gemiye yanaşamayan kurtarma ekipleri, gemidekileri helikopter yardımı ile kurtarıldı.

Olumsuz hava şartları sebebiyle oluşan yüksek dalgalar sonucu bir gemiye batma tehlikesi yaşadı. Ukrayna'dan aldığı soya yükü ile Samsun'a gelen kuru yük gemisi, yükünü boşaltmak için Samsun Limanı'na yanaşmak istedi. Karadeniz'in azgın dalgalarına karşı koyamayan 1951 grostonluk 90 metre uzunluğunda 12 metre enindeki 'Gulf Rıo' isimli gemi, içinde 10 personeli ile Samsun Mert Irmağı önünde yan yattı.



Kıyıya yaklaşık 50 metre mesafede batma tehlikesi gösteren gemideki personelin kurtarılması için kurtarma ekipleri büyük çaba sarf etti. Zamana ve azgın dalgalara karşı mücadele veren Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı ve deniz polisi ekipleri, botlarla gemiye yanaşıp gemi personelini kurtarmak isterken, bir botun batma tehlikesi atlatması üzerine havadan destek istendi. Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı’na ait bir helikopterle gemide bulunan 10 mürettebat ikişer ikişer kurtarılarak karaya çıkarıldı. Kenarda bekleyen ambulanslara alınan personelin sağlık durumunda herhangi bir sıkıntı olmadığı belirtildi. Kurtarılan bazı personelin isimleri şöyle: Mykola Mykhaylow, Arayan Stanistan, Kakha Iakobadze, Girci Yurmnidze.

Samsun Liman Başkanı Aydın Ünal, bölgeye gelerek çalışmaları yerinde izledi. Ünal, geminin limana yanaşmak istediği sırada dalgalar tarafından sürüklenerek yan yattığını söyledi. Ünal, gemi ve personelinin kurtarılması için tüm ekiplerin seferber olduğunu belirtti.


Kaynak: Haber3
Eklenme tarihi: 07.01.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KORAL Ship
 ONEY Denizcilik G..
 MCS Denizcilik Na..
 HACIBABA Ltd. Şti..
 EVRİM 1 Tur Tekne..
 ATİPOST Turizm
 FEYZ Denizcilik L..
 İNTA Denizcilik
 SARIOĞLU Denizcil..
 SAROS Dalgıçlık H..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim