Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Dev dalgaların varlığı kanıtlandı
10 katlı bina yüksekliğinde olduğu söylenen dev dalgaların varlığı kanıtlandı. Avrupa Uzay Ajansı’nın uydu fotoğrafları yardımıyla yaptığı araştırmalar sonucunda efsane haline gelen dev dalgaların sanılandan çok daha sık meydana geldiği ortaya çıktı.

BBC’nin haberine göre, son 20 yıl içinde uzunluğu 200 metreyi geçen 200 nakliye gemisi esrarengiz bir biçimde denizde kayboldu. Görgü tanıklarına göre bu gemilerin tümü sakin denizde birden ortaya çıkan yüksek ve şiddetli dalgalar tarafından yutuldu.

Yıllardır bu hikayeler uydurma diye ciddiye alınmazken denizbilimciler dev boyutlu dalgaların bin yılda bir ortaya çıktığını gösteren istatistiki modelleri savundu.

UÇAK KAZALARI GİBİ ÖNEMSENMİYOR
Almanya’nın Geesthacht kentindeki GKSS Araştırma Merkezi’nden Dr. Wolfgang Rosenthal, “Her hafta ortalama iki büyük gemi batıyor” dedi. “Fakat nedeni uçak kazalarında olduğu gibi ayrıntılı araştırılmıyor. ‘Olumsuz hava koşulları’ deyilip geçiliyor”En sonunda söylentilerin aslını araştırmak için altı AB üyesi ülkeden 11 kuruluşun katıldığı bir konsorsiyum kuruldu. 2000 yılının Aralık ayında başlatılan ‘MaxWave’ adlı proje kapsamında Avrupa Uzay Ajansı’na (ESA) bağlı ERS-1 ve ERS-2 adlı iki uydunun okyanusları radarla taraması kararlaştırıldı.

30 METRELİK DEV DALGALAR
Radarlar deniz yüzeyinde 200 kilometre aralıklarla 10 X 5 km boyutlarındaki dikdörtgen alanların görüntüsünü kaydetti. Üç haftalık sürede toplam 30 bin görüntü elde edildi. ESA görüntüleri inceledikten sonra yaklaşık 30 metre boyunda on dev dalga tespit ettiğini açıkladı.

DALGA ATLASI OLUŞTURULACAK
Araştırmanın bir sonraki aşamasında ise ‘WaveAtlas’ adlı projeyle iki yıl boyunca dünyadaki bütün denizlerden elde edilen görüntüler birleştirilerek dünyanın dalga atlası çıkarılacak. Bu dalgaların nasıl oluştuğu, denizlerin hangi bölgelerinde daha sık görüldüğü araştırılacak.


Eklenme tarihi: 21.08.2004




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İSKELE Denizcilik..
 İSTANBULLİNES Den..
 SEA PARTNER Inc.
 ERŞEN Denizcilik
 ÖZEL PENDİK YAŞAM..
 EMEK MARIN Ltd. S..
 BOSMAR Gemi Acent..
 ERDOĞAN Shipping
 UTL Denizcilik
 TSC Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim