Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Bilal Erdoğan’ın aldığı iddia edilen gemi ile ilgili açıklama
Bilal Erdoğan’ın ortağı olduğu BMZ Group Denizcilik Şirketi’nin aldığı iddia edilen Shovket Alekperova adlı gemi ile ilgili Palmali Grubu’nun Başkanı Mansimov Gurbanoğlu’ndan açıklama geldi.

Shovket Alekperova adlı gemisinin bir başka şirkete satıldığı iddialarını reddeden Palmali Grubu’nun Başkanı Mansimov Gurbanoğlu “Yaşlanan gemileri bile rakip yaratmamak için hurdaya vermeye çalışıyoruz. Niye satayım” dedi.



Geçtiğimiz günlerde Palmali Grubu’na ait Shovket Alekperova adlı geminin bir başka şirkete 18 milyon dolara satıldığı iddiaları gündeme gelmişti. Ancak Palmali Yönetim Kurulu Başkanı Mübariz Mansimov Gurbanoğlu bu iddiaları keskin bir dille yalanladı. Gurbanoğlu Hürriyet'e yaptığı açıklamada Palmali’nin kendi yaptığı bir gemiyi hiçbir zaman satmadığını ve satmayacağına dikkat çekerek “Shovket Alekperova, bizim filomuzun en genç gemilerinden biri. Beşiktaş Tersanesi’nde yapıldı. Baksalar internetten bizim mülkümüz olduğunu, şu anda nerede ne taşıdığını o kadar kolay görürler ki. Biz yaşlanan gemilerimizi bile kendimize rakip yaratmamak için satmak yerine hurdaya vermeye çalışıyoruz. Bu iddialar külliyen yanlış” diye konuştu.

DEVLET İŞİNE KARIŞMAYIZ

Yanlış iddiaları gündeme getirerek Palmali’yi siyasi oyunlara çekmeye çalıştıklarını öne süren Gurbanoğlu hiçbir politik oyunun içinde yer almayacaklarını söyledi. “Bana göre boşboğazlık yapıyorlar. Palmali Grubu’nu yakından tanıyan şirketler bu geminin kimin olduğunu, nerelerde iş yaptığını bilir. Geçtiğimiz günlerde aynı medya grupları yine bizim gemimizin resmini koyup boş iddialarda bulundu. Biz bunlara karşı hukuk yollarını kullanarak hesap soracağız. Onlarla çirkin bir polemiğe girmeyi düşünmüyorum” diyen Mübariz Mansimov Gurbanoğlu, Palmali’nin faaliyette bulunduğu bütün ülkelerde devlet işine karışmadığını ve karışmayacağını söyledi. Hiçbir büyük devlet ihalesine girmediklerinin de altını çizen Gurbanoğlu şöyle konuştu: “Spot markette çalışırız.

İnsanlar bizi bir tarafa çekmeye çalışıyor. Bizim doğuştan bir duruşumuz var. O yoldan da devam edeceğiz. Bunları daha önce de yazdılar. Palmali’yi başkalarına da yakıştırdılar. Herkesin malı yaptılar. Daha önce başka cumhurbaşkanlarına, başka devlet başkanları devlet adamlarına yakıştırdılar. Bu boşboğazlık yerine düşünseler, Palmali son 13 senede Türkiye tersanelerinde kaç gemi tamir etti, kaç gemi yaptı. Biz durgunluk zamanında bile büyük gemi işlerine imza attık. Bu grupta 5 bin kişi çalışıyor. Bunları hiç yazmıyorlar. Yok gemi sattı, yok bilmem ne... Biz niye gemi satalım. Ana işimiz bu. Palmali hiçbir zaman yasa dışı bir işte olmamıştır, olmaz.

SORSALAR SÖYLERDİK

Mansimov Gurbanoğlu gündem yaratan haberlerle ilgili kendisine bir şey sorulmadığını da öne sürerek, “Sorsalar cevabını alırlardı, sormadan yazdılar çizdiler. Üstelik araştırılsa geminin kimin olduğu belli internette. Shovket Alekperova... Malta bandıralı gemi... Sahibi Palmali International Holding... Bu holdingin tek sahibi, Mübariz Mansimov... O kadar basit ki aslında. Bu gemilere Azerbaycan’ın çok sevilen sanatçılarının, kahramanlarının, insanlarının ismini verdik. Bu kadar basit değil, onların ismini bu kadar ucuz oyunlar da kullanmak. Palmali’yi hiçbir yere çekemezler. Palmali kendi işine, yatırımlara bakar. Biz yaşlanan gemilerimizi bile kendimize rakip yaratmamak için satmak yerine hurdaya vermeye çalışıyoruz” diye konuştu.


Kaynak: rotahaber
Eklenme tarihi: 17.04.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SERMAR Denizcilik
 KUMSAL1 Gezi Tekn..
 MEMORIES Yatching
 EMRE Denizcilik
 TROY M.A.T.
 AKUA MARİN A.Ş.
 ORTAK Denizcilik
 EUROTRADE
 ALTERNATİF Denizc..
 ADAFARM Su Ürünle..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim