Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Lütfi Elvan: ''Serbest bölgelerin büyüme hızı düşük''
Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Antalya 1'inci sıra Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, serbest bölge iş adamlarını ziyaret etti. Serbest bölgelerin büyüme hızının Türkiye'nin büyüme hızına oranla düşük olduğunu belirten Elvan, koster filoların hurda olarak alınarak yenilenmesine destek verileceğini söyledi.

Lütfi Elvan, seçim çalışmaları kapsamında Antalya Serbest Bölge AŞ'de işletme temsilcileri ile bir araya geldi. Elvan, burada üretilen ve suya indirilen yatlar ve serbest bölgenin genel durumuna ilişkin Antalya Serbest Bölge AŞ (ASBAŞ) Genel Müdürü Zeki Gürses'ten bilgiler aldı. 2002 yılından sonra denizcilikte ciddi gelişmelerin olduğunu ifade eden Elvan, "Tersane sayımız arttı, gemilerimizin yurt dışındaki limanlarda tutulma sayılarında düşüşler oldu. 2008 yılında başlayan krizden sonra gemi ve yat inşa alanlarında bir miktar daralma oldu. Ancak bunun telafi etmeye başladığımızı gördüm" dedi.



KOSTER FİLOLAR YENİLENİYOR

Denizcilerle görüşmeleri neticesinde koster filoların yenilenmesi ve teminat kredisine ilişkin bir takım isteklere karşılaştığını belirten Elvan, koster filoların Ulaştırma Bakanlığı tarafından hurda olarak alınıp yenileneceğini kaydetti. Kredi garanti fonu tarafından teminat kredisinin de oluşturulduğunu belirten Elvan şöyle konuştu:

"Denizcilerle görüştüğümde koster filomuzun yaşlı olduğunu ve yenilenmesi gerektiğini ve gemi ile yat inşası sırasında teminat sorunu yaşadıklarını belirtmişlerdi. Bakanlığım döneminde hemen müdahale ederek TBMM kapanmadan önce torba yasaya bir madde ilave ederek koster filomuzun yenilenmesinin önünü açtık. Bunları hurda olarak alacağız ve bunun karşılığında bir destekle koster filomuzun yenilenmesini sağlayacağız. Gemi ve yat inşa eden iş adamlarının teminat sorununu çözdük. Kredi garanti fonumuz bir sipariş aldığınız toplam bedelin yüzde 80'ini teminat olarak ödeyecek ve teminatı kredi garanti fonu verecek bu sorunu da aşmış oluyoruz."

"SERBEST BÖLGELERİN BÜYÜME HIZI DÜŞÜK"

Türk bayraklı gemilerin sayılarının artması için çalışmalarda bulunduğunu ifade eden Lütfi Elvan, serbest bölgelerin büyüme hızlarına ilişkin Türkiye'nin büyüme hızına oranla biraz daha düşük olduğunu kaydetti. Elvan sözlerini şöyle sürdürdü:

"2014 yılında 1,3 Milyar dolar civarında gemi ve yat inşasında ihracatımız var. 2013'e göre önemli bir artış var ve 2015 performansına bakıldığında daha iyi noktalarda olacağımızı düşünüyoruz. Serbest bölgelerin büyüme performansının Türkiye'nin büyüme hızına göre biraz düşük olduğunu düşünüyorum. 2002 2014 döneminde 3 kattan 5-6 oranına varan her alanda artış söz konusu iken serbest bölgelerimizde bir artış var ancak bu bence yeterli değil. Büyüme performansımıza paralel bir büyüme gerekir."

Lütfi Elvan'a ziyaretleri sırasında Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel de eşlik etti. Elvan ve Türel serbest bölgedeki bazı tekne ve yat imalatlarını yerinde inceleyerek bilgiler aldı.



Kaynak: Haberler.com
Eklenme tarihi: 04.05.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KAMAN Denizcilik ..
 AKNUR Denizcilik
 ONUR Deniz Nakliy..
 GEDİZ Denizcilik
 MARMARA Deniz Taş..
 ALASONYA Denizcil..
 DERIN Denizcilik
 TURGUT OKAN Deniz..
 ÜÇEL Denizcilik A..
 GROUPSEA Deniz Ta..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim