Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Denizde güvenliği artıracak AB projesi: EfficienSea2
Avrupa Birliği, gemilerin bilgi alışverişini iyileştirecek bir iletişim aracı olan Denizcilik Bulutunu (Maritime Cloud) geliştirmeyi amaçlayan “EfficienSea2” projesini finanse etmek üzere yaklaşık 11 milyon Amerikan Doları fon tahsis etti. Bahse konu proje bilgi alışverişini geliştirmenin yanı sıra, verimliliği daha çok artırmak amacıyla seyir alanları, otomatik gemi emisyon raporlama ve izleme alanları içinde yeni dijital hizmetler de oluşturacak.

VDR (Voyage Data Recorder - Sefer Veri Kaydedicisi) ve ECDIS (Electronic Chart Display and Information System - Elektronik Harita Gösterim ve Bilgi Sistemi) üzerine uzman Danimarka merkezli bir firma, gemi devresi entegrasyonuna ve gemideki iletişim ağlarına yönelik çalışma grubundaki lider ortak. Söz konusu çalışma grubu ile; siber güvenlik, gemide iletişim ağı entegrasyonu ve yangın duvarı yapımı ve aynı şekilde gemideki sistemlerin hizmete yönelik iletişim yapısı ve Denizcilik Bulutu konseptinin gemi içindeki bileşeniyle entegre edilmesi meselelerini ele alacak. Anılan şirketin CEO’su, denizcilik endüstrisinin gemiden gemiye ve gemiden kıyıya veri bütünleştirmesini hızla artırmaya yöneldiğini ve bu durumun gemi ve kıyı arasında büyük çaplı veri alışverişini kapsayacağını belirtti.

Gemilerdeki mevcut veri altyapılarında pek az standardizasyon bulunmakta ve Denizcilik Bulutunun bu durumu temelden değiştirmesi beklenmemekte. Bu bağlamda yukarıda bahsedilen çalışma grubu, Denizcilik Bulutunun gemideki genel alıcı bileşenleri ile gemideki olağan ve özel çözümlere yönelik mevcut düzen arasında bir geçiş kurmakla görevlendirildi.

AB yetkilileri bahse konu projenin çığır açan bir proje olarak inovasyon için yüksek bir potansiyele sahip olduğunu ve modern iletişim, seyir ve idari sistemlerin kullanımına zemin hazırlayacağını belirtti. Danimarka Denizcilik İdaresinin öncülük ettiği Proje, 12 ülkeden 32 ortağın dahil olduğu bir birlik tarafından yürütülüyor.



Kaynak: DTO Bülten
Eklenme tarihi: 10.08.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ZAS Denizcilik
 TURKON Holding
 CEVAHİR Kara ve D..
 TEMEL Denizcilik
 NAKLET Ticaret Lt..
 DENSA TANKER İşl...
 GAMMA Shipping
 ONUR Denizcilik v..
 A&G Denizcilik
 ERK Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim