Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Mısır’da 13 ay alıkonulan Türk denizciler evlerine döndü
Yaklaşık 13 ay önce, içinde askeri mühimmat bulunduğu gerekçesi ile Mısır’ın Portsaid limanında alıkonulan “Love Boat Vanga” isimli yat/eğlence gemisi tipindeki gemide bulunan Türk denizciler serbest bırakılarak evlerine döndü.

13 ay önece Antalya'dan Avustralya'ya hareket eden “Love Boat Vanga” isimli gemi Mısır'ın Port Said limanında durdurulmuş ve içindeki mürettebat ile birlikte alıkonmuştu.

Doğu Karadeniz Balıkçı Kooperatif Birliği Başkanı olan Ahmet Mutlu'nun stajyer kaptan olan oğlu Ayberk Mutlu ile diğer gemici arkadaşı Giray Terzi, yaklaşık 13 ay süren esaretin ardından serbest bırakılarak memleketleri olan Trabzon’a geldiler.

Çok mutlu olduklarını ifade eden Ayberk Mutlu ile Giray Terzi, “Ailemize ve Trabzon’a geldiğimiz için şanslıyız. Sağ salim geldik. Hiçbir suçumuz yoktu” dediler.



Oğluna kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Doğu Karadeniz Balıkçı Kooperatif Birliği Başkanı olan Ahmet Mutlu, 6 kez Mısır’a gittiğini ifade ederek, “Ülkenizin değerini bilin” diye konuştu.



Haberin geçmişi;

Emekli komandoların unuttuğu fişekler Mısır'da başa bela oldu!

Türk firmasına ait "Love Boat Vanga" adlı gemi bir süre önce Avustralyalı bir turizm firmasına kiralandı. Bu arada Türk şirketinin saldırı ve rehin alma olaylarıyla korku salan Somalili korsanlardan korunmak üzere anlaştığı emekli iki SAT komandosu, anlaşmadan vazgeçilmesi üzerine beraberlerindeki silahları alıp gemiden ayrıldı.

Gemi 15 Ekim'de, Sydney'e gitmek üzere yola çıktı. Ancak Mısır açıklarında seyrederken Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yapılan aramada pompalı tüfeklere ait 22 fişek ele geçirildi. Mısır yetkilileri gemiye el koyup Port Said Limanı'na çekti, 8 mürettebat gözaltına alındı.

Gemide bulunan fişeklerin, emekli iki SAT komandosu tarafından unutulmuş olabileceği belirtilirken Mısır yetkilileri fişekleri; ulusal güvenliği tehdit edecek mühimmat olup olmadığının belirlenmesi için incelemeye aldı. Bir aydır gözaltındaki 8 personel hakkında raporlar doğrultusunda karar verilecek.

Stajyer kaptan Ayberk Mutlu'nun babası Trabzon Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Ahmet Mutlu "Mısır Adli Tıp Kurumu'ndan gelen rapor bizi rahatlattı. Fişekler için 'Savaş mühimmatı olmadığı' raporu verildi. Çocukların fişeklerden haberi bile yok. İlk mahkemede serbest kalacaklarına inanıyoruz" dedi.

Love Boat Vanga



**************************
KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ;

- Türk denizciler 10 aydır Mısır'da gözaltında
- Palmiyeli gemi denize indirildi



www.gemipersoneli.com




Kaynak: Haber61
Eklenme tarihi: 03.11.2015




Share |




YORUMLARINIZ


siyasi
Özellikle Türkiye ve Mısır hükümetleri arasındaki siyasi durumlar yüzünden bu durum hasıl olmuş içerisindeki denizcilerde pisipisine port saidde mahsur kalmıştır ,zira Mısır ile Türkiye arasında Ticarette direk kapalıdır, Cemal Beyza Gemiside çeşitli neden ve siyasi olarak 3 gün içerisinde çıkması gerektiği İskenderiye limandan liman ve demir dahil 28 gün seyir müsaadesi verilmedi, 13 mürettebat mahsur kaldı,Mısır hükümetinin gerekçesi Türkiyede İşid terörüstlerinin bulunduğundandır,buna bağlı olarak özellikle Türk bayraklı gemilerini özellikle yük tahliye etmek için bu zaman içerisinde göndermek son derece sakıncalıdır,ayrıca gemiye gelen PSC ler dahada sıkı bir politika izlemektedirler

Yazan: Cemal Yalçın Oyal - 4.11.2015 10:08:08




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 TGS Shipping Serv..
 TEAM SHIP Crew
 RANMARİNE Denizci..
 GESTAŞ Deniz Ulaş..
 KAPTANPAŞA Denizc..
 AYDEN Denizcilik
 İZMİR DENİZ NAKLİ..
 ALCOR Shipping
 BURTRANS Shipping
 ORSA Tanker İşlet..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim