Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Aliağa’da icralık gemilerin muhafazası sıkıntı yaratıyor
İzmir Aliağa İcra Müdürü Yılmaz Ok, Aliağa Limanı’nda seferden men edilen icralık 10 adet geminin bekletildiğini ve söz konusu gemilerin muhafazası konusunda sıkıntılar yaşandığını belirtti.

Aliağa Limanı’nda bekletilen İcralık gemileri koruma ve muhafaza yetkisinin kendilerinde olduğunu dile getiren Aliağa İcra Müdürü Ok,
“Gemi Söküm’ün Aliağa’da olması sebebiyle birçok gemi buraya geliyor. Gelirken de, bu gemilerin yakıt alacakları, kurtarma bedellerinden dolayı açılan davalar söz konusu oluyor. Bu durumda da İzmir İhtisas Mahkemesi, gemi hakkında ihtiyati haciz kararı verebiliyor. Bu karar verildiği zaman da bu kararın uygulama yeri geminin bağlı bulunduğu liman oluyor. Aliağa limanı da bizim yetkimizde olduğu için gemileri koruma ve muhafaza yetkisi Aliağa İcra Müdürlüğü’ne bırakılıyor. Bu durumda gemi seferden men ediliyor. Bu şekilde olan birçok geminin de şu anda mahkemelerde yargılamaları devam ediyor. Biz de yetkimiz dâhilinde onların limandan ayrılmaması, başka bir yere gitmemesi için tutuklama yani seferden men etme uygulamasıyla limanda tutabiliyoruz. Bu şekilde seferden men edilmiş 10 tane gemi Aliağa Limanı’nda bekliyor”
dedi.

KÖRFEZDE BAŞIBOŞ GEMİLER TEHLİKE DOĞURUYOR

Alınan karar gereği seferden men edilip limanda bekletilen gemilerin, fırtınada koparak denize savrulması sonucu tehlike yarattıklarını dile getiren Ok, söz konusu gemilerin muhafazasına yönelik yasal düzenlemelerin gerekliliğine dikkat çekti. Buna ilişkin yasalarda seferden men ve alınacak tedbirlere dair maddelerde değişiklik yapılmasına ihtiyaç olduğunu ifade eden Ok, “Yapılacak düzenlemeyle teminat yatırmayan geminin serbest kalması hükmü uygulanırsa eğer, bizim tedbir almamız için gerekli teminat yatırılır ve biz de o teminatla geminin can ve mal güvenliğini sağlayacak şekilde tedbirleri alabiliriz. Ya da o gemiyi serbest bırakıp geminin gideceği yere ulaşmasını sağlayabiliriz. Aksi halde gemiyi men ediyoruz, bu sefer de muhafaza ve koruma tedbirleri konusunda muhatap olacak kişi bulamıyoruz ve gerekli tedbirleri alamıyoruz. Yediemin olarak gemiyi kaptana veriyoruz. Onlar da bir süre sonra gemiyi terk edip gittiklerinde gemi başıboş kalıyor. Bu durum da sıkıntı ve tehlike yaratabiliyor. Körfezde başıboş kalan gemiler, fırtınada limandan kopup buradan Karaburun’a kadar gidebiliyor. Bu sırada geminin bir başka gemiye çarpması, başka gemilerde can ve mal güvenliğini tehlikeye atılması, geminin batması, böylece mal varlığı kaybı gibi tehlikeler ortaya çıkabiliyor” dedi.



Kaynak: Aliağaekspres
Eklenme tarihi: 16.01.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 TAMİ Denizcilik
 REGENCY Ship
 AKMAR Denizcilik
 DENTAŞ Denizcilik
 ADAMARİN Tur. Taş..
 BATUM Denizcilik ..
 HOLIDAY Yachts
 REKA Denizcilik
 EFYA Denizcilik N..
 DADAYLILAR Shippi..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim