Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Denizlerde ticaret Panama’dan sorulur
4 milyonluk Panama’nın 8 bin 200 ticari gemide bayrağı var. 80 Türk armatör sağladığı ajantajlar nedeniyle gemilerine Panama bayrağı çekiyor.

Dünya ticareti büyük oranda deniz üzerinden gerçekleşirken, irili ufaklı 8 bin 200 ticaret gemisi Panama bayrağı ile dolaşıyor.

Sağladığı avantajlar ile 80 Türk armatörün de gemilerinde dalgalandırdığı Panama bayrağı, Panama ekonomisine ciddi bir getiri sağlarken ülkenin de tanıtımını yapıyor. 4 milyonluk nüfusa sahip olmasına rağmen 60’ın üzerinde ülkede temsilcilik açarak denizcilere bayrağını tanıtan Panama’nın İstanbul Başkonsolosu Andres Gregorio Nunez, ülkesinin denizcilik politikasını anlattı.



Andres Gregorio Nunez, “Deniz ticaretinde söz sahibi olmamız yüz yıllık deneyimin sonucu. Panama deniz ticaret filosunun parçası olmanın en önemli avantajı bu deneyimimizden faydalanılması. Panama bandırasına sahip armatörlere ve gemi sahiplerine milliyet sınırlaması getirilmez. Güvenilir ipotek karşılığı ile bankalardan kredi alınabilir. Vergi muafiyeti sunulur. 60’ın üzerinde konsoloslukla uluslararası sorunlarda çözüme ulaşıyoruz. Teknik ofislerimiz var. IMO (Uluslararası Denizcilik Organizasyonu) yönetimine kanıtlanan tam uyum ile üst sıradayız. Paris ve Tokyo Liman Kontrolü anlaşmalarında beyaz listedeyiz” dedi.

Avantajlı ülke: Panama

Dünyada yaklaşık 223 milyon ton yükün panama bayrağı altında yer değiştirdiğini söyleyen Andres Gregorio Nunez, Panama’nın coğrafi konumunun Türkiye ile benzerlikler taşıdığını da söyledi. Nunez, “Panama Cumhuriyeti bölgedeki lojistik gelişmeye katkıda bulunan ayrıcalıklı bir coğrafi konumda. İki okyanusu birleştiren geniş bir kanal kadar modern limanlar ile destekleyen kara ve hava yolu ülkemizi ileri taşıyor. Lojistik sektörü çok büyüyor. Panama Kanalı’ndan geçen yük akışı ve Panama limanları büyümeye devam ediyor” dedi.

Panama’nın gelecek yıl Uluslar arası Denizcilik Organizasyonu’nun yan etkinliklerini düzenleyeceğini belirten Nunez sözlerine şöyle devam etti:
“Türkiye’nin bu yıl büyük başarı ile yaptığı etkinlikleri biz de 1 Ekim 2017’de gerçekleştireceğiz. Türkiye o kadar başarılı ve kaliteli bir etkinlik yaptı ki bu kaliteyi tutturmak için çalışacağız. ‘Gemileri, limanları ve kişileri birleştirerek’ sloganıyla hareket ederken Türkiye’de edindiğimiz tecrübeleri denizcilik tecrübelerimizle birleştireceğiz.”

Türkiye’de en genç başkonsoloslardan biri

Panama’nın İstanbul Başkonsolosu Gregorio Nunez, “İstanbul’da görev yapmak büyük şans. Evinden binlerce kilometre uzakta olsam da bu mistik ve büyüleyici şehir beni evimde hissettiriyor” dedi.

9 kişinin çalıştığı konsoloslukta ise 6 kişi denizcilik ve bayrak işlemleri için görevli. Panama, Atlas Okyanusu ve Büyük Okyanusu birbirine bağlayan 77 kilometre uzunluğundaki kanalı ile dünya denizcilik tarihine geçen ülkelerden biri. Armatörler Panama bayrağını vergi muafiyeti nedeniyle tercih ediyor. Büyük bir gemi Panama bayrağını kullanırsa ayda 30 bin dolara kadar kar edebiliyor.

Panama, yılda 500 milyon dolar bayrak ve denizcilik hizmetlerinden elde ediyor.




Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 14.11.2016




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KEREM Denizcilik
 ARZU YATCILIK TUR..
 MEKE Group
 MASTER Petrol
 ERSAGUN Denizcili..
 SOTRAMP Denizcili..
 CM Denizcilik San..
 CK Shipping
 ŞAHPET Denizcilik..
 HOLIDAY Yachts
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim