Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Korsan Teskeresi Meclisten geçti
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) deniz unsurlarının Somali'de görev yapmasına ilişkin Başbakanlık tezkeresi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Tezkere, hükümete Türk askerini Aden Körfezi, Somali karasuları ve açıkları, Arap Denizi ve mücavir bölgelerde görevlendirilmesi için 1 yıl süreyle yetki veriyor.

Meclis Genel Kurulu, Başbakanlık tezkeresini dün görüştü. Oylama öncesi bir konuşma yapan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Aden Körfezi ve Somali karasularında, 2008 yılı sonu itibarıyla 3'ü Türkiye bağlantılı 15 gemi ve 37'si Türk olmak üzere 300'ü aşkın denizcinin rehin alındığını söyledi. Konuşmaların ardından yapılan oylamada, tezkere kabul edildi. Tezkereyle, daha önce farklı coğrafyalarda görev yapan Türk askeri, bu kez Aden Körfezi, Somali karasuları ve Arap Denizi'ne gidecek. Tezkereye göre, bölgede konuşlandırılacak TSK deniz unsurları, Somali toprakları üzerinde, deniz haydutları ve silahlı soygun yapan kişilere yönelik herhangi bir kara operasyonunda görevlendirilmeyecek. Korsanlık ve silahlı soygun yaptığından şüphe duyulan tekneleri telsizle sorgulayacak, bayrak devletinin rızası halinde bu gemilere çıkacak, geminin bayraksız olması durumundaysa uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde müdahalede bulunabilecek. Bölgeye gidecek Türk askeri, ticaret gemilerine refakat ve koruma sağlayacak, deniz haydutları ve silahlı soygun yapanların saldırısına uğrayan ticaret gemilerine yardım edecek, gerektiğinde bu kişileri yakalayacak, kullandığı deniz araçlarına müdahale edecek, durduracak ve el koyacak.

TBMM, Genel Kurul'da kabul edilen bu tezkereyle, 1950'den bu yana yurtdışına asker göndermek için 23. kez izin aldı. Meclis, 1950 yılından sonra ilk kez Kore'ye Türk askerinin gönderilmesi için dönemin hükümetine izin verdi. TBMM, 6 Aralık 1950 tarihli birleşiminde, 'dünya barışını kurmak, korumak ve insanlığın emniyet ve huzurunun sağlanması amacıyla Türk askerinin BM orduları saflarına katılması' yönündeki Başbakanlık tezkeresini kabul etti.

Aden Körfezinde görev yapmak üzere gönderilecek geminin TCG Giresun firkateyni olacağı belirtiliyor.

Daha Önce Somali'li Korsanlar tarafından kaçırılan, içinde Türk Gemi Personeli bulunan gemiler

Kısa bir süre önce 1'i Türk bayraklı olmak üzere içinde Türk personel bulunan toplam 3 gemi Somalili korsanlar tarafından kaçırılmış ve yapılan anlaşmalar neticesinde gemiler serbest bırakılmıştı.

İlgili firmalar tarafından resmi bir açıklama yapılmamasına rağmen Gemipersoneli.com tarafından edinilen bilgiler doğrultusunda bu gemilerin salıverilmesi karşılığında yaklaşık 6 Milyon dolar fidye ödendiği tahmin ediliyor.

Gemipersoneli.com olarak bu tehlikeli bölgede görev yapacak Askerimize şimdiden Başarı ve kolaylıklar diliyoruz.

Eklenme tarihi: 11.02.2009




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 EMİROĞLU Denizcil..
 ŞENER Tersanecili..
 BEREM Denizcilik
 CTM Denizcilik
 DOGRUYOL Gemi İşl..
 ADATEPE denizcili..
 BARBAROS Yatçılık
 NACİ SELİMOĞLU De..
 PAK Kimya
 MMMARİNE denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim