Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Hazine gemilerimizi ipotek alsın
Uzakdoğu'ya verilen 10 milyar dolarlık gemi siparişi için Hazine garantisi isteyen Türk Armatörler Birliği Başkanı Şadan Kalkavan "Devlet para vermesin, gemilerimizi ipotek alsın, süreç devam etsin" dedi..

Küresel krizden büyük darbe alan denizcilik sektörü de devletten yardım bekliyor. Türk Armatörler Birliği Başkanı Şadan Kalkavan, Türkiye'nin Uzakdoğu ülkelerinde 2012 yılında tamamlanmak üzere 19 milyon DWT'luk 200'e yakın gemi siparişi bulunduğunu ve bunların sözleşme tutarının 10 milyar doları bulduğunu dile getirdi. 10 milyar dolarlık siparişin 2.5 milyar dolarının peşin olarak ödendiğini kaydeden Kalkavan, navlun fiyatlarındaki gerilemeyle birlikte gemi fiyatlarının da düştüğünü böylece, 10 milyar dolara sipariş edilen gemilerin fiyatının 5 milyar dolara indiğini kaydetti.

TEMİNAT BULAMIYORUZ

Bankaların ekspertiz değeri üzerinden teminat verdiğini hatırlatan Kalkavan "Siparişi verdiğimiz tersanelere bütün mal varlıklarımızı da ipotek ettik. Şimdi değerler düşünce banka aradaki farkın teminat olarak getirilmesini istiyor. Nereden bulacağım ben teminatı, teminatlarımı zaten verdim" dedi ve devletten hazine garantisi istediklerini kaydetti. Para istemediklerinin altını çizen Kalkavan hükümete "Para vermeyin, gemilerimizi siz ipotek alın ve süreç devam etsin. 2009'da teslim alınacak gemilere bir şey yapamayız. Ama 2010, 2011 ve 2012'de daha tersanenin kızağına konulmamış sacı kesilmemiş gemilere devletin hazine garantisi vermesini istiyoruz Böyle 200 civarında gemi var. Bizim sipariş verdiğimizi 175 - 180'er bin tonluk kuru yük gemileri" diye seslendi.

Geçtiğimiz hafta sektörün sorunlarını anlatmak üzere Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren'in koordinatörlüğünde 5 bakan ile bir araya geldiklerini belirten Kalkavan, "Türkiye'nin 2.5 milyar doları yabancı tersanelerin elinde şu anda. Başbakan'a da bunu söyledim" dedi. Küresel krizden en büyük darbeyi denizcilik sektörünün aldığını belirten Türk Armatörler Birliği Başkanı Şadan Kalkavan, 150 -200 bin tonluk bir geminin eskiden günde ortalama 70- 75 bin dolar kazandığını bu rakaman krizin ilk günlerinde 2 bin dolara kadar düştüğünü anlattı. Bugün günlük kazancın 25 - 30 bin dolarlara geldigini ifade eden Kalkavan "Ama bu geçici midir, kalıcı mıdır onu zaman gösterecek. Krizden dolayı martın sonuna kadar mı bu trend devam edecek düşecek mi önümüzdeki ay sonunda göreceğiz" dedi.

FİLOMUZ GENÇLEŞTİ

Uzakdoğu'ya verilen siparişlerle Türkiye'nin sahip olduğu filonun gençleştiğini kaydeden Kalkavan yenilenen 15 dwt'lik filonun yaş ortalamasının 23-25'ten 4- 5'e indiğine dikkat çekti.

Eklenme tarihi: 16.02.2009




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 O.D.G.I. SHIPPING
 KANLAR Denizcilik
 KALKAVAN Transpor..
 ARYA SHİPYARD CO.
 SİNOMAR Denizcili..
 NİSA uluslararası..
 DEDEMAN Holding A..
 İSTANBUL MARİNE P..
 MİRAMAR yatcılık
 USTAOĞLU Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim