Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Gemi ihtisas OSB’ye 2,5 milyar liralık yatırım
Gemi Sanayicileri Derneği tarafından Yalova'nın Çiftlikköy ilçesinde bin 400 dönüme kurulması ve temelinin mayıs ayında atılması planlanan Gemi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB), 2020'ye kadar firmaların 2,5 milyar liralık yatırım yapması bekleniyor.

Yalova Gemi İhtisas OSB Müdürü Cemalettin Yiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yalova Gemi İhtisas OSB'nin 2011 yılında kurulduğunu ancak kamulaştırma problemleri yüzünden bir türlü işe başlayamadıklarını hatırlattı.

Yiğit, 2015'te yeni gelen yönetim kurulu ve müteşebbis heyetinin oluşturduğu kadroyla işin yeniden canlandırıldığını vurgulayarak, "2017'nin mayıs ayında temel atmayı planlıyoruz. Daha önceki yönetimler tarafından yapılan birtakım hazırlık çalışmaları var, planlamalar yapılmıştı. Kamulaştırmayı çözemediklerinden hayata geçirememişler. Burayı 2020'de bitirip faaliyete geçirmeyi düşünüyoruz." diye konuştu.

"Otoyola çok yakın"

Bölgeye yoğun bir talebin olduğuna dikkati çeken Yiğit, "Katılımcılardan talepler var. Daha önceden de yapılan birtakım talepler var. En hızlı bir şekilde araziyi etaplara bölerek yatırım yapmak isteyenlerin de önünü hemen açmak istiyoruz. Sanayicilerimize 2017'nin sonu ile 2018'in başlarında yatırım yapacakları parselleri de teslim etmeyi düşünüyoruz. Yatırımcılar da bir taraftan inşaata başlayabilir. OSB'nin ana girişi Osmangazi Köprüsü'nden İzmir yönüne giden otoyoldaki Kılıçlar çıkışında olacak, yani otoyola çok yakın güzel bir yerde. Bin 400 dönümlük bir alan." ifadelerini kullandı.

Yiğit, OSB'nin içinde eğitim alanları, arıtma tesisi, Ar-Ge merkezi ve sosyal alanlarının da olacağını belirterek, Yalova Üniversitesiyle ortak çalışacaklarını aktardı.

2,5 milyar liralık yatırım

OSB'nin hem ekonomiye hem de istihdama çok büyük katkı sağlayacağını dile getiren Yiğit, şöyle devam etti:

"Bugünkü rakamlarla bölgenin tamamı bittiğinde firmalarca 2,5 milyar liralık yatırım öngörüyoruz. OSB tamamen bittiğinde bugünkü öngörümüz 10-15 bin kişinin istihdam edilmesi. Bu sadece Yalova Gemi İhtisas OSB'nin rakamları. Bölgede bizimle beraber faaliyete geçecek 6-7'ye yakın OSB var. Bizim gibi bu rakamlar hesaplanırsa bölgede 100 bine yakın bir istihdam olacak. Şu anki Yalova nüfusunun üzerinde bir rakam. Sektörel tanımlamamız, gemi inşası. Gemi inşasında yer alan sektör kalemlerini tek tek sayabiliriz. Bu tür imalatları yapan tedarikini sağlayanlar, yan sanayi olarak çalışanlar OSB'mizde yer alabilir."

Yalova'nın yatırım yapmak için cazip bir merkez olduğuna işaret eden Yiğit, kentin, Türkiye'nin nitelikli sanayisinin konumlandığı İstanbul, Bursa ve İzmit üçgeninin kalbinde yer aldığını anımsattı.

Yiğit, Yalova yatırımcılar için avantajlı bir konumda bulunduğuna dikkati çekerek, "İstanbul şimdi OSB olarak dolu, zaten yer yok. Yeni yerler de oluşturulmadığı için İstanbul'daki sanayicilerin büyüme şansı yok. Osmangazi Köprüsü'nün de açılmış olmasıyla en iyi ve cazip, İstanbul'a en yakın yer Yalova. Yalova, nitelikli sanayinin göbeğinde. Burada yapılacak üretim bu illere çok rahat ulaşır. Yatırımcılar için çok avantajlı bir yer. Bölgemizde yatırım yapacak olanlara, büyümek isteyenler, İstanbul'daki arsa fiyatları Yalova'nın çok üzerinde. İstanbul’da sıkışıp da büyümek isteyen yatırımcılar için en iyi fırsat Yalova. Gelen talepleri metrekareye dökmedik. Şimdiye kadar 500 dönüme yakın yer tahsis edilmiş." değerlendirmesinde bulundu.


Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 26.01.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 NUR Denizcilik
 AZAK Denizcilik
 CANBAZ Denizcilik
 ORSA Tanker İşlet..
 AKAYLAR Denizcili..
 ESENYALI Gemi İşl..
 TUBA Denizcilik
 PROMOTE A.Ş.
 AR Shipping
 TUNCMETE Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim