Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Marmara Denizi boş gemi dolu
Marmara Denizi'nde boşta bekleyen gemi sayısının 150-200 civarında olduğu belirtiliyor. Gemilerin hepsi ise sefer talimatı beklediklerini beyan ediyor.

İşletme giderlerini düşürmek isteyen armatörlerin bazı gemilerini laid up yapabilmesi için belirlenen laid up sahalarına sadece tek bir gemi girdi. Yük bulmakta zorlandıklarından dolayı, gemilerini boşta faaliyetsiz bekletebilmek için Denizcilik Müsteşarlığı`ndan uygun demir ve liman sahası isteyen armatörler, yük çıkar umuduyla laid up' a girmek istemiyor.

Resesyon nedeniyle yük bulmakta zorlanan veya navlunların işletme maliyetini karşılamaması nedeniyle boşta bekleyen gemiler Marmara Denizi'ndeki demir saha alanlarını doldurdu. İşletme giderlerini düşürmek isteyen armatörlerin filodaki bazı gemilerini laid up yapabilmesi için belirlenen laid up sahalarına sadece tek bir geminin girdiği söylendi. Armatörlerin gemilerini laid up yapmak istememelerinin nedeni ise iyi navluna yük bulma ümidi.

Marmara Denizi'nde boşta bekleyen gemi sayısının 150-200 civarında olduğu beliriliyor. Gemilerin hepsi ise sefer talimatı beklediklerini beyan ediyor. Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdür Yardımcısı Cengiz Özkan,
"Şuan için Tekirdağ bölgesinde bir gemi laid up olmuş. Başka talep gelmedi. Ancak boşta bekleyen yaklaşık 200 gemi var ve sefer talimatı beklediklerini beyan ediyorlar. Biz buna gizli laid up diyoruz. Armatör yük bulduğunda kaçırmamak için gemisini laid up yapmak istemiyor. Çünkü gemi laid up'a girerse klastan düşüyor ve yeniden sefere çıkması bir haftayı buluyor. Bunun yerine her an sefere çıkacakmış gibi vardiya personelini gemide tutarak beklemeyi tercih ediyor"
dedi.

Eklenme tarihi: 16.04.2009




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 YAKAMOZ Denizcili..
 PENNON Yat
 ŞENER Kardeşler D..
 BANMARİN Denizcil..
 MİLENYUM Denizcil..
 VBG Denizcilik
 SARP Turizm
 CSR Denizcilik Sa..
 SAMSUN Shipping
 DERİN Gemi işl.sa..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim