Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Korsanlar 2008’de 9 gemiciyi öldürdü
Çoğunlukla Somali açıkları ile Aden Körfezi’nde cirit atan korsanlar, 2008 yılında 199 gemiye saldırdı. Bu saldırılarda 581 gemici rehin alınırken, 9 gemici de hayatını yitirdi.

Dünyada 16 ofisi ile sadece denizcilik sektörüne; deniz kazaları, gemi kaçırma ve korsanlık olaylarında iletişim danışmanlığı hizmeti veren İngiltere merkezli MTI Network, 2008 yılına ait korsanlık raporunu açıkladı. MTI Network’ün raporu, mürettebatın korsanlara karşı koyabilmek için sadece 15 dakikasının olduğunu, eğitimli mürettebatın ise bu zamanı iyi değerlendirerek korsanları atlatabildiklerini gösteriyor.

Korsanlar, 2008’in ilk 9 ayında 199 gemiye saldırdı

2008’in tamamında ve 2009’un ilk iki ayında korsanlık açısından en çok olay yaşanan bölge, Aden Körfezi ve Somali’ye yakın denizler oldu. IMB (International Maritime Bureau) Korsanlık Raporlama Merkezi’ne, dünya genelinde 2008 yılının ilk dokuz ayında toplam 199 olay bildirildi. 2008 yılının ilk çeyreğinde merkeze bildirilen korsanlık olayı 53, ikinci çeyrekte 63 oldu, üçüncü çeyrekte bildirilen olay sayısı büyük bir artış göstererek 83’e yükseldi. Aynı yıl 115 yük gemisini korsanlar işgal etti, 31’i kaçırıldı, 23’ü yakıldı. Bu saldırılar sırasında 581 gemici rehin alındı, 9’u kaçırıldı, 9 gemici ise öldürüldü.

Geminin kaderini ilk 15 dakika belirliyor

Bugüne kadar, korsanlar tarafından kaçırılan 16 gemide aktif görev alan MTI Network’ün raporu, korsan botunun tespiti ile geminin korsanlarca ele geçirilmesi arasında, gemi görevlilerinin saldırıya cevap verebileceği 15 dakika olduğunu gösteriyor. Yaşanan vakalarda bu 15 dakikalık süre içinde korsanların, gemilere çoğunlukla sürat motorlarıyla ve geminin arkasından yaklaştıkları; ardından da geminin yan tarafına geçerek iplerle güverteye merdiven attıkları belirlendi. Güvertesi alçak olan, az sayıda çalışanı bulunan ve yavaş seyreden gemilerin korsan saldırılarına daha kolay hedef olduğu gözlendi.

Korsanlardan korunmak için eğitim şart

MTI’ın çalışmaları, eğitim almış ve korsanların taktikleri konusunda gerekli hazırlıkları yapmış olan ekiplerin korsanları bazı yöntem ve manevralarla engelleyebildiklerini gösteriyor. Bu da, korsanlardan korunmak için gemi mürettebatının eğitimini gerekli kılıyor. Bu kadar çok kaçırma olayına karşın yaralı ve ölü sayısının az olduğu görülüyor. Çünkü korsanların, gemi personeline zarar verilmemesi konusunda aralarında aldıkları iyi niyet kararına uydukları, bu yüzden de çok özel bir durum olmadığı sürece mürettebata iyi davrandıkları biliniyor.

Kaynak: Yenimesaj
Eklenme tarihi: 25.05.2009




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ULUSOY Denizyolla..
 KAYIKHANE
 ATAK Holding
 ARTUR Teknesi
 MCE KARGO
 BORLU Çevik Akary..
 KURUOĞLU Denizcil..
 EFEMAY Denizcilik..
 ALYANS Denizcilik
 NARAL Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim