Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Fatsa denizcilik mezunları İstanbul’da buluştu
Ordu Fatsa Atatürk Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi Mezunları, kurdukları derneğin (ORFADDER), İstanbul Kurtköy’de düzenlediği kahvaltı organizasyonunda buluştu.



Atatürk’ün; “Denizciliği Türk’ün büyük ulusal ülküsü olarak düşünmeli ve onu az zamanda başarmalıyız” sözünü rota alan Ordu Fatsa Atatürk Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi mezunları bir dernek çatısında birleşti.

Ordu Fatsa Atatürk Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi Mezunları Derneği (ORFADDER), İstanbul Kurtköy merkezli olarak kuruldu.

ORFADDER’in Yönetim Kurulu Başkanlığını Kapt. Harun Akbaş, Başkan Yardımcılığını da Kaptan Cem Soydan yapıyor. Yönetim Kurulu ise; Kaptan Erdem Alakuş, Kaptan Savaş Öztürk, Kaptan Erhan Arslan, Teknik Yönetmen Yalçın Aydın, Gemi Makine Mühendisi Onur Altun isimlerinden oluşuyor.

Okulumuza ve sektöre destek

Dernek başkanı Harun Akbaş amaçlarının, Türk Denizciliğine katkı sağlamak ve sektörün sorunlarını tespit edip, çözüm odaklı projeler üretmek olduğunu belirterek; “özellikle koster piyasasında gemi adamlarının sorunları ve yeterliliğinin artırılmasının yanında, sektörden lokasyon olarak uzak olan Fatsa Atatürk Anadolu Denizcilik Meslek Lisesine katkı sağlamak, öğrencilerin eğitimine destek vermek ve mesleki bilgilerini artırmak amaçlı eğitim ekipmanları tedariğine yardımcı olmak ve sektöre okulu daha fazla tanıtmak üzere odaklanacağız” diye konuştu.

Kapımız herkese açık

Sektörde çok uzun süredir eksikliği yaşanan derneğin ORFADDER adıyla kurulması ile çok kısa sürede üye sayısı da hızla artmaya başladı.

Dernek başkanı Harun Akbaş rotalarının, Atatürk’ün “Denizciliği Türk’ün büyük ulusal ülküsü olarak düşünmeli ve onu az zamanda başarmalıyız” sözü olduğunu ve ORFADDER’in bu düşünce ile çalışmalarını yürüteceğine de vurgu yaptı.

Kapılarının eski Ordu Denizcilik Mezunları ve Denizciliğe Gönül vermiş herkese açık olduğu bildiren Akbaş, her ne kadar İstanbul Merkezli olsalar da yöremiz içinde faydalı çalışmalar yapacaklarını bildirdi.

İlk buluşma

19 Kasım’da Kadıköy’de denizci aileleri birbiriyle buluşturan ORFADDER, 100 kişinin katılımı ile gerçekleşen kahvaltıda, en küçük misafirleri 3 aylık Defne Büyük’ü de ağırladılar.

Dernek yönetimi, ailelerin katılımları ile gerçekleşecek daha büyük ve çeşitli organizasyonlar planladıklarını ve amaçlarından bir önemlisinin de denizcilik mesleğini çocuklarına da sevdirmek olduğunu ifade ettiler.





Kaynak: orduhayatgazetesi
Eklenme tarihi: 27.11.2017




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 HACIBEKİROĞLU Den..
 ERENLER Denizcili..
 URANUS Denizcilik
 AKDEN Denizcilik ..
 KARAN Gemi İşl. İ..
 CİHAN Gemi Elektr..
 GENTA
 YALTUR
 SİNOMAR Denizcili..
 AKSAY
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim