Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Atakaş Limanı’na ilk gemi yanaştı
Hatay'ın İskenderun Körfezin’de kurulan 10 milyon ton kapasiteli Atakaş Limanı yanaşan ilk gemisiyle hizmete girdi. Atakas Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş, Doğu Akdeniz’de 200 DWT kapasiteli büyük gemilerin yanaşabileceği sayılı limanlar arasında olduğunu söyledi.



İskenderun 2. Organize Sanayi Bölgesi içerisinde bulunan Atakaş Limanı'nda ilk geminin yanaştırılması sevincine Atakaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş, yönetim kurulu üyesi Mustafa Atakaş, Şirket üst düzey yönetici ve çalışanları ile Ekinciler Holding Yönetim Kurulu Üyesi Recep Ekinci katıldı. Atakaş Şirketler Gurubu Genel Müdürü İhsan Ar, liman ile ilgili ilk kazığı Mart 2016 ‘da denize çaktıklarını ve gün itibari ile de ilk gemiyi yanaştırdıklarını söyledi. Ar, iskelenin kazıkları için 15 bin 500 ton kazık taşı, 93 bin metreküp beton, 9 bin 800 ton inşaat demiri kullandıklarını belirterek, "İskele yüzeyi 25 bin metrekare, demir yolunun deniz tarafı 150 dönüm, kara tarafında 60 dönüm olmak üzere toplam 230 dönüm limana ait kullanabilir arazimiz var. Gemilerin yanaşacağı iskele derinliğimiz -9 dan başlayıp -28 de bitiyor. Doğu Akdeniz’deki 200 DWT kuru yük gemilerinin yanaşabileceği sayılı tek liman diyoruz"dedi. Atakaş Liman Müdürü Vedat Ohri, hareketli dört vinç ile hizmet verdiklerini ifade ederek, "Hali hazırda iki vincimiz var iki tanesi 140 tonluk, diğer iki tanesi 50 bin tonluk vinçler aynı anda dört gemiye hizmet verebilecek kapasitedeyiz. Önümüzdeki günlerde 8 katına kadar çıkartmayı düşünüyoruz. Limanın kapasitesi yaklaşık 10 milyon ton" diye konuştu.

Atakaş Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş, 10 milyon ton kapasiteli, ülkteye ve bölgeye yakışır bir liman olduğunu belirterek şunları söyledi:
"En güzel avantajı da 200 DWT gibi çok büyük gemilerin yanaşabilecek olması. Ülkemiz için büyük avantaj. Çünkü gemiler büyüdükçe navlunlar düşer. Atakaş Grubu olarak yatırımlarımıza devam ediyoruz. Bugün yanaşan ilk gemimiz tesadüfen rulo sac demir çelik ürünü getiren bir gemi."

Atakaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Atakaş, Ailemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olsun dileklerinde bulundu.




Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 16.02.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İSTANBUL34 Vap. H..
 BABAYLON Hotel
 DİNÇ denizcilik
 MİLESTONE Gemi İş..
 MEGASTAR Daily Bo..
 SINKO Internation..
 SAHA Ltd.
 ENKA İnşaat
 KOÇ Topluluğu
 ÇAYELİ Shipping L..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim